moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna stadsängar
Foto: Sigtuna stadsängar
Foto: Sigtuna stadsängar

Torgfest i Stadsängarna

Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Sigtuna Stadsängar bjöd in till Torgfest under söndagen. Stadsängarnas näringsidkare höll fina event, föreningslivet visade upp sig och det grillades korv samt kördes tåg mellan stan och stadsängarna. Över 500 korvar bjöds det på ute på torget, Sigtuna Bike Arena invigdes, det fanns tävlingar i Skierg hos träningsanläggningen WE samt att padel var öppet för spela hela dagen. Guiderna ”Torpargummorna” berättade om Stadsängarnas historia.

Bostadsutvecklarna var också med och berättade om bostadsprojekten, E.On visade upp landets mest hållbara värmeanläggning som nyligen tagits i bruk. Syftet med Torgfesten var att bostadsutvecklare, företagare, verksamheter, besökare och invånare ska kunna träffas och ha en fin dag i vad som beskriv som ”Sveriges mest hållbara stadsdel”.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
liber_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

marinan_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

mp_helsida_april

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys