moderat_sommar
Tony Karim är ny ägare av TeatergrillenFoto: Daniel Iskandar

Tony tar över klassiska Teatergrillen

Märstabon Tony Karim är ny ägare till Teatergrillen i Märsta: - Det blir lite amerikansk inspirerat, säger Tony till märsta.nu

centrum_artikel

Teatergrillen är en av de första grillarna i hela Stockholms län. Den har funnits i Märsta sedan 1958 och drivits av olika personer. Den nya ägaren sedan några veckor tillbaka är Tony Karim från Märsta. Han har 30-års erfarenhet av grill, pizza- och restaurangyrket.
– Det är spännande att få ta över Teatergrillen, många av kunderna var här som barn och nu kommer de hit med sina egna barn, det är mycket anor som man får förvalta på bästa sätt, säger Tony till märsta.nu

Inredningen är ny, det är amerikanskt i serveringen. Det finns också nya inslag på menyn, bland annat högrevsburgare. I övrigt är mycket av det klassiska från Teatergrillen kvar. Tony märker dock av att efterfrågan på vegetariskt och vegansk ökar, vilket han snappat upp.

Han är särskilt stolt över sin kebabsås som han använder till gyros och kyckling samt nötkebab. Den har prisats i Jönköping berättar han.
– Jag har lite planer för att utveckla grillen, fram för allt gäller det att göra bra mat som kommuninvånarna är nöjda med, sen kanske vi börjar med utkörning inom kort.

Tony är själv märstabo och bor i centrala Märsta med fru och barn. Tidigare har han mest arbetat i Uppsala och i Stockholm, att han nu får jobba lokalt betyder mycket.
– Alla som går härifrån är nöjda, det är kul att det jag ger bra resultat. Förhoppningsvis kan fler hitta tillbaka till Teatergrillen.

marina_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

happyhomes_sommar2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

2020_helsida
spedition_sigtuna
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh
speedy_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider