defacto_pan2020
Tony MårtenssonFoto: Pressbild/Almtuna IS

Tony Mårtensson lägger av

Tony Mårtensson lägger ner hockeykarriären som innehållit bland annat VM-Guld och två KHL-titlar.

centrum_artikel

I en intervju med Hockeysverige.se meddelar Tony Mårtensson att karriären är över. Han har hunnit med 400 SHL-matcher, två SM-finaler, ett VM-guld, två KHL-titlar och spel i NHL.
– Dels fyller jag 40 i sommar. Jag känner att kroppen mår väldigt bra och jag har klarat mig ifrån allvarliga skador. Jag kan sluta efter eget val. Samtidigt tycker jag att det varit två bra avslutande säsonger. Framförallt den här säsongen där vi gjort något väldigt bra tillsammans i Almtuna, berättar Tony om beslutet för Hockeysverige.se

Han fostrades i dåvarande RA73 och debuterade i A-laget redan som 16-åring, han fortsatte studera på Märstagymnasiet och spela i Wings i Allsvenskan innan karriären tog vidare i Brynäs och därefter Anaheim i NHL. Som 24-åring var han tillbaka i Sverige och det blev spel med Linköping och ett lyckat samarbete med Mattias Weinhandl, därefter har han varit i KHL, Schweiz och slutligen Almtuna som han spelade två säsonger med innan han tog beslutet att lägga skridskorna på hyllan.

Han bor numera i Sigtuna med sin familj och har inte helt lagt ner hockeyn då han har kvar engagemang i Almtuna som assistent till sportchefen Björn Danielsson, för övrigt också en fd wingsspelare.

Klicka här för att läsa en längre intervju med Tony 

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

connys_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

marina_helsida
speedy_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

valvet_helsida
stottasigtuna_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

kcbygg_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
valvet_outsider
nrh
speedy_outsider
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider