panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Tonårsflicka åtalas för misshandel

En tonårsflicka åtalas för misshandel som skedde på en skola i kommunen i våras.

I april inträffade ett bråk på en skola i kommunen som resulterade i att en elev fick ett slag i ansiktet av en idag 16-årig flicka. Åklagaren har väckt åtal mot den 16-åriga flickan gäckande misshandel. Flickan erkänner brott och åklagaren yrkar även skadestånd på 10 000 kronor till målsäganden. Målsäganden ådrog sig inga allvarliga skador mer än rodnad och smärta. Det är oklart vad som föranledde misshandeln. Rättegången avser hållas senare i september.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
connys_helsida
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider