centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Tonåringar döms för grov misshandel och rån

Två tonåringar döms för rån och grov misshandel på ett HVB-hem i kommunen.

centrum_artikel

Händelsen inträffade på ett HVB-hem i kommunen i mellandagarna 2018. Tonåringarna tvingade in sig på ett rum på boendet där de uttalade dödshot samt slog och sparkade målsäganden i huvudet. Därefter star de båda iPad, kontanter, presentkort och cigaretter. Värdet av sakerna som stals var drygt 11 000 kronor. De båda döms av Attunda tingsrätt för grov misshandel och rån till ungdomstjänst respektive två års fängelse. En av de åtalade var vid tidpunkten för brottet 18 år gammal varav det strängare straffet. Den andra åtalade dömdes till ungdomstjänst och ungdomsvård.

De båda tvingade även målsäganden att nollställa spaden, det var i samband med att målsäganden först sa att han inte kunde som han mottog ett slag i ansiktet.

connys_helsida
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

teatergrillen_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
sportlov_sigtuna
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
centrum_helsida2020

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider