centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Tonåringar döms för grov misshandel och rån

Två tonåringar döms för rån och grov misshandel på ett HVB-hem i kommunen.

centrum_artikel

Händelsen inträffade på ett HVB-hem i kommunen i mellandagarna 2018. Tonåringarna tvingade in sig på ett rum på boendet där de uttalade dödshot samt slog och sparkade målsäganden i huvudet. Därefter star de båda iPad, kontanter, presentkort och cigaretter. Värdet av sakerna som stals var drygt 11 000 kronor. De båda döms av Attunda tingsrätt för grov misshandel och rån till ungdomstjänst respektive två års fängelse. En av de åtalade var vid tidpunkten för brottet 18 år gammal varav det strängare straffet. Den andra åtalade dömdes till ungdomstjänst och ungdomsvård.

De båda tvingade även målsäganden att nollställa spaden, det var i samband med att målsäganden först sa att han inte kunde som han mottog ett slag i ansiktet.

valvet_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studenten2020_helsida
stottasigtuna_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

kcbygg_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

marina_helsida
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider