centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Tonåring slog busschaufför-Döms för misshandel

En tonåring döms för misshandel sedan han slagit en busschaufför.

Efter en dispyt och ordväxling mellan en busschaufför och en tonring så lämnade busschauffören bussen för att konfrontera tonåringen. När busschauffören sedan återvände till sin hytt i bussen följde tonåringen efter och utdelade ett slag i ansiktet på busschauffören.

Busschauffören ska dock ha provocerat tonåringen som i sin tur utmanat busschauffören till en uppgörelse. Rätten konstaterar att tonåringen provocerats av busschauffören men att han ändå inte hade rätt att agera i nödvärn som han hävdade. Han döms nu till ungdomstjänst i 35 timmar och ska utge skadestånd till chauffören på nästan 27 000 kronor. Domen överklagades till Svea Hovrätt som inte ändrar på den. Händelsen inträffade i höstas.

happy_homes_mars
salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

centrum_helsida2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

marina_helsida
defacto_helsida
speedy_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider
swedol_outsider