defacto_pan
Foto: Insändarbild

Tonåring häktas för mordbrand

17-åring häktas misstänkt för mordbrand i Husby Kyrkby

marstakalaset_artikel

En 17-årig pojke häktades under onsdagen misstänkt för mordbranden i lördags i Husby Kyrkby då ett obebott tvåvåningshus brann ner till grunden. Pojken greps kort efter branden efter att vittnen sett vad som hänt och pekat ut honom för polisen.

Attunda tingsrätt häktar 17-åringen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand, pojken ska inte genomgå en så kallade paragraf 7-undersökning för att reda ut om han lider av en allvarlig psykisk störning. Han har dock ålagts med restriktioner i häktet. Senast 22:a maj ska åtal väckas.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
sommar
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida
kontor_thaifong
colorama_april2
sommar_centrum
defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh