centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Tonåring döms för misshandel på skola

En tonåring från kommunen döms för misshandel på en skola i våras.

centrum_farsdag_artikel

Tonåringen misshandlade en jämnårig skolkamrat på en skola i kommunen i våras. Vid två tillfällen samma dag gav sig tonåringen på skolkamraten. Upprinnelsen var att skolkamraten inte hade en cigarett att bjuda på, varpå konflikten startade
”Har du bollar, kom ut så visar jag dig”, ska den dömde ha sagt. Målsäganden fick då en spark bakifrån.

En kvart senare möttes de igen utanför skolan av en slump, då fick målsäganden ett slaf med öppen hand över halsen vid örat. Han upplevde att örat ringde tio minuter efter det. Efter slaget gav han en cigarett till skolkamraten och försvann. Han såg till att dokumentera skadorna och kontaktade polis. De båda gick på samma skola men var obekanta med varandra.

Nu döms han för gärningen till ungdomsvård och men målsägandens skadeståndsyrkande avslås av rätten eftersom kränkningen inte varit så allvarlig att den berättigat till skadestånd enigt Attunda tingsrätt.

ica_oktober
happyhomes_2019
greeknighthelsida
centrum_farsdag
sigtunavatten_standard

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

defacto_mustach_helsida
fme_oktober
connys
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider