defacto_pan
Foto: Arkivbild

Tonåring döms för cannabis och knogjärnsinnehav

En tonåring som ertappades med knogjärn och cannabis av polis i Sigtuna i somras har dömts till dagsböter.

rosta_sigtuna2

Tonåringen gick omkring i centrala Sigtuna i somras då polis kontrollerade honom. Det visade sig att han hade ett knogjärn samt 1,48 gram cannabis. Attunda tingsrätt dömer honom till dagsböter på totalt 2500 kronor då man tagit hänsyn till hans unga ålder. I rätten så erkände han både innehav av cannabis och knogjärnet.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

oppning_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

varfest_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

rosta_sigtuna2
mp_eu
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

moderaternamaj

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
eu_sap
v_eu_helsida
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
sap_outsider_eu
defacto_outsider
connys
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
nrh
oppning_outsider
v_eu
mp_eu_outsider
fme_outsider
sh_bovard_out
nationaldag_out
colorama_april
sh_oppet