centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Tog sju månader att koppla märstabo till mord

Det tog sju månader att få klart ett DNA-test gälande ett mord i Täby, först därefter kunde en man från Märsta gripas och häktas.

defacto_jul_artikel

En man från Märsta greps och häktades misstänkt för mord i Täby i januari i år. Han greps dock först efter sju månader, anledningen var att DNA-testerna dröjde rapporterar SVT Stockholm.
– Det är ett bekymmer att det tar lång tid. Gärningsmän går ju fria, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm, till SVT.

Nationellt Forensiskt Centers, NFC, förklaring är att polisen varit underbemannad och att kriminaltekniker ibland skickat in fel material. Åtal väntas i november, fyra personer är misstänkta för inblandning i mordet.

greeknighthelsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

ica_oktober
defacto_jul
trainingpartner_jobb_helsida
julbord_helsida
fme_oktober
tp_helsida
centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

colorama_april2
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
julshow_outsider
julbord
valsta_tomte_outsider
connys
nrh