moderaterna_sep2020
Här är toalettskylten som hängde på den aktuella krogen.

Toalettskylt uppmanade till tjuvtitt

En krog i Märsta ska ha satt upp en ”våldtäktsskylt” för att markera ut vart toaletten är: - Ägaren skrattade åt mig när jag inte kunde ”skratta” åt övergreppet på bilden. Sen gick han och satte upp den igen. Han sa "vi har inga såna bås så man kan titta över”, berättar Johanna Karlsson-Holmberg för Expressen.

centrum_artikel

Johanna Karlsson-Holmberg berättar för Expressen att hon plockade ner en toalettskylt som ska ha uppmanat till att ”tjuvkika” på tjejer. Hon plockade ner den och gick till ägaren. Men responsen från ägaren var inte vad hon hade hoppats på, han skrattade nämligen åt henne för att jon inte kunde skratta åt bilden.

Johanna vägrade låta skylten hänga kvar på krogen.
– Det är en symbol för patriarkatet som visar kvinnan som ett passivt offer. Skylten visar på en våldtäktskultur. Det är ett skämt som sparkar neråt och normaliserar sexism i ett rum – en klubb – där kvinnor redan är utsatta, säger hon.

Hon tog istället med sig den hem, något som egentligen är ett brott, men hon säger sig vara villig att betala ersättning för den. Johanna tycker att skylten inte kan sättas i proportion till den sveda och värk en kvinna utsätts för i samhället idag. Hon la sen upp bilden på Facebook när hon kommit hem, där ska hon ha hyllats för sitt initiativ.

Expressen har pratat med ägaren på den aktuella krogen.
– Hon menade att det är sexistiskt och kvinnoförnedrande. Jag hängde inte med. Jag sa att vi kunde prata om saken, men inte just då, säger ägaren.

Men ägaren hade inte tid att prata om skylten just då, han ville att hon skulle avvakta så skulle dom snackat och sen hade han bytt ut skylten. I efterhand förstår ägaren Johannas kritik:
– Det är inte schyst att någon tittar ner när en tjej sitter på toaletten, det är inte okej. Skylten i sig … ja, om den är kvinnoförnedrande. Ja, det kanske den är

skanela_event_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

personal_sandstrom_helsida
centrum_helsida2020
fixa_laddplats_helsida
connys_helsida
helsida
happyhomes_sommar2020
corner_helsida
boisigtuna
2020_helsida
kkdk_helsida
landsbygdsdag
centrum_sommar_out
laddplats_out
skanela_event_outsider
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
corner_outsider
swedol_outsider
outsider
personal_outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider