defacto_pan
Tjuven tar inte sommarlov enligt försäkringsbolaget IfFoto: Genrebild/If

Tjuvarna tar inte sommarlov

Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

Under sommaren ökar en del vardagsbrott jämfört med de andra månaderna. Bland annat är det mer än en dubbelring av båtstölder, cykelstölder med 49 procent, väskryckningar med 24 procent och stöld i bostad med 15 procent. Dessutom konstaterar försäkringsbolaget If att antalet fall av rattfylleri går upp med 10 procent.

Några konkreta åtgärder för att minska olika typer av stölder är att installera larm, startspärr och söksystem. Det gäller även för cyklar och mopeder och inte bara fordon eller saker i bostaden. Man uppmanar också allmänheten att vara extra uppmärksam på platser där det vistas många människor samtidigt samt att man undviker att förvara kontanter och kort på samma ställe, på så sätt undviker man att stå helt utan pengar om tjuven skulle vara framme och rycka väskan.
– Samverkan grannar emellan är väldigt effektivt för att förebygga stölder av olika slag. Investera i ett bra lås och undvik att ställa cykel och moped utomhus nattetid, säger Caroline Starck, informationschef på If.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

objekt4
connys
objekt2
nrh
sigtunavatten_standard
objekt3
outsider
sbrf_sep
komvuxq3_4
sportfiske_banner