julbanner
Tjuven tar inte sommarlov enligt försäkringsbolaget IfFoto: Genrebild/If

Tjuvarna tar inte sommarlov

Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

Under sommaren ökar en del vardagsbrott jämfört med de andra månaderna. Bland annat är det mer än en dubbelring av båtstölder, cykelstölder med 49 procent, väskryckningar med 24 procent och stöld i bostad med 15 procent. Dessutom konstaterar försäkringsbolaget If att antalet fall av rattfylleri går upp med 10 procent.

Några konkreta åtgärder för att minska olika typer av stölder är att installera larm, startspärr och söksystem. Det gäller även för cyklar och mopeder och inte bara fordon eller saker i bostaden. Man uppmanar också allmänheten att vara extra uppmärksam på platser där det vistas många människor samtidigt samt att man undviker att förvara kontanter och kort på samma ställe, på så sätt undviker man att stå helt utan pengar om tjuven skulle vara framme och rycka väskan.
– Samverkan grannar emellan är väldigt effektivt för att förebygga stölder av olika slag. Investera i ett bra lås och undvik att ställa cykel och moped utomhus nattetid, säger Caroline Starck, informationschef på If.

happy_homes_juli
fme_jul
icavalsta_julbanner
julbanner2
defacto_host2018

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

lager_bilnet

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

sportfiskebanner2
sigtuna_funkis
skridskoskola
objekt3
objekt4
sbrf_sep
colorama_vinter
objekt2
connys
nrh_lania
outsider
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
funkis_2