banner_moderaterna
Tjuven tar inte sommarlov enligt försäkringsbolaget IfFoto: Genrebild/If

Tjuvarna tar inte sommarlov

Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

banner_moderaterna_artikel

Under sommaren ökar en del vardagsbrott jämfört med de andra månaderna. Bland annat är det mer än en dubbelring av båtstölder, cykelstölder med 49 procent, väskryckningar med 24 procent och stöld i bostad med 15 procent. Dessutom konstaterar försäkringsbolaget If att antalet fall av rattfylleri går upp med 10 procent.

Några konkreta åtgärder för att minska olika typer av stölder är att installera larm, startspärr och söksystem. Det gäller även för cyklar och mopeder och inte bara fordon eller saker i bostaden. Man uppmanar också allmänheten att vara extra uppmärksam på platser där det vistas många människor samtidigt samt att man undviker att förvara kontanter och kort på samma ställe, på så sätt undviker man att stå helt utan pengar om tjuven skulle vara framme och rycka väskan.
– Samverkan grannar emellan är väldigt effektivt för att förebygga stölder av olika slag. Investera i ett bra lås och undvik att ställa cykel och moped utomhus nattetid, säger Caroline Starck, informationschef på If.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider