defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild

Tjafs i matsalen slutade i uppgörelse

Det var tjafs i matsalen som slutade med en uppgörelse, efteråt hade den nu morddömde skolkamraten tagit bilder på 16-åringen när han låg i snön.

13:e februari hittades den döde skolpojken i Valstas elljusspår, han hade anmälts försvunnen redan 6:e februari, två dagar efter att han senast synts till. I samband med rättegången och domen har motiv till mordet framkommit. Den nu dömde skolkamraten som tingsrätten anser vara 18 år gammal blev oense med sitt offer efter ett tjafs i matsalen. De bestämde sig då för att göra upp och det uppstod handegäng, skriver SVT Stockholm. 18-åringen dömdes till sju års fängelse och utvisning.

Men domen kommer att överklagas, försvarsadvokaten Jonas Granfelt är kritisk till domen enligt SVT.
– Min klient är den enda som var på plats och det finns inga bevis som motsäger honom, säger Granfelt till SVT.

Tingsrätten får också kritik för att man skrivit upp den dömdes ålder till 18 år. Åldern skrevs upp efter en räddsmedicinsk bedömning.
– Min uppfattning att hans ålder är bevisad på de papper som finns. Jag tycker att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning som sker utifrån ett trubbigt rättsmaterial, säger advokat Jonas Granfelt enligt SVT Stockholm.

defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

colorama_jul
happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

nrh
connys
teatergrillen_outsider