defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Tjafs i matsalen slutade i uppgörelse

Det var tjafs i matsalen som slutade med en uppgörelse, efteråt hade den nu morddömde skolkamraten tagit bilder på 16-åringen när han låg i snön.

marstakalaset_artikel

13:e februari hittades den döde skolpojken i Valstas elljusspår, han hade anmälts försvunnen redan 6:e februari, två dagar efter att han senast synts till. I samband med rättegången och domen har motiv till mordet framkommit. Den nu dömde skolkamraten som tingsrätten anser vara 18 år gammal blev oense med sitt offer efter ett tjafs i matsalen. De bestämde sig då för att göra upp och det uppstod handegäng, skriver SVT Stockholm. 18-åringen dömdes till sju års fängelse och utvisning.

Men domen kommer att överklagas, försvarsadvokaten Jonas Granfelt är kritisk till domen enligt SVT.
– Min klient är den enda som var på plats och det finns inga bevis som motsäger honom, säger Granfelt till SVT.

Tingsrätten får också kritik för att man skrivit upp den dömdes ålder till 18 år. Åldern skrevs upp efter en räddsmedicinsk bedömning.
– Min uppfattning att hans ålder är bevisad på de papper som finns. Jag tycker att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning som sker utifrån ett trubbigt rättsmaterial, säger advokat Jonas Granfelt enligt SVT Stockholm.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sommar

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

marstakalas_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar_centrum
arlanda_golf_juli

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april
defacto_outsider
nrh
connys
miljopris_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider