defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Tjafs i matsalen slutade i uppgörelse

Det var tjafs i matsalen som slutade med en uppgörelse, efteråt hade den nu morddömde skolkamraten tagit bilder på 16-åringen när han låg i snön.

13:e februari hittades den döde skolpojken i Valstas elljusspår, han hade anmälts försvunnen redan 6:e februari, två dagar efter att han senast synts till. I samband med rättegången och domen har motiv till mordet framkommit. Den nu dömde skolkamraten som tingsrätten anser vara 18 år gammal blev oense med sitt offer efter ett tjafs i matsalen. De bestämde sig då för att göra upp och det uppstod handegäng, skriver SVT Stockholm. 18-åringen dömdes till sju års fängelse och utvisning.

Men domen kommer att överklagas, försvarsadvokaten Jonas Granfelt är kritisk till domen enligt SVT.
– Min klient är den enda som var på plats och det finns inga bevis som motsäger honom, säger Granfelt till SVT.

Tingsrätten får också kritik för att man skrivit upp den dömdes ålder till 18 år. Åldern skrevs upp efter en räddsmedicinsk bedömning.
– Min uppfattning att hans ålder är bevisad på de papper som finns. Jag tycker att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning som sker utifrån ett trubbigt rättsmaterial, säger advokat Jonas Granfelt enligt SVT Stockholm.

fme_oktober
ica_oktober
defacto_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

sigtunavatten_standard

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

colorama_april2
connys
defacto_outsider
nrh