center_pan21
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Tiotusentals skippar biljetten på pendeltåget

Tiotusentals hoppar över spärrarna in till pendeltågen utan att lösa biljett uppger SL.

centrum_artikel

SL pausade helt alla biljettkontroller i våras när pandemin bröt ut, därefter skickades kontrollanter ut på vissa planer och knytpunkter i länet. Nu meddelas att det blir ordinarie kontroller från och med i morgon onsdag.
– Man måste alltid ha giltig biljett när man åker med SL, det gäller även under coronapandemin. Men det har många struntat i då vi inte haft den systematiska biljettkontrollen igång. När vi nu återupptar biljettkontroller sker det på ett sätt där risken för smittspridning är ytterst liten, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid SL.

SL uppger att man under pandemin förlorat 100 miljoner kronor i uteblivna biljettintäkter. Bara under 2019 förlorade man 270 miljoner och biljettkontrollerna är en viktig del i att bekämpa fuskåkandet. I år har det 80 000 personer som hoppade över pendeltågsspärrarna och just fuskandet på pendeln har fördubblats jämfört med maj och juni förra året.
– Vi behöver våra biljettintäkter för att kunna köra trafiken i full omfattning, och vi delar också budget med sjukvården i Region Stockholm. Bara det faktum att vi har biljettkontrollanter ute gör att benägenheten att betala för sig ökar, uppger Fredrik Cavalli-Björkman.

helsida_var2021

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

centrum_helsida2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
connys_helsida
dack-helsida
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
mp-outsider
nrh
connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out