defacto_pan2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Tiotusentals skippar biljetten på pendeltåget

Tiotusentals hoppar över spärrarna in till pendeltågen utan att lösa biljett uppger SL.

centrum_artikel

SL pausade helt alla biljettkontroller i våras när pandemin bröt ut, därefter skickades kontrollanter ut på vissa planer och knytpunkter i länet. Nu meddelas att det blir ordinarie kontroller från och med i morgon onsdag.
– Man måste alltid ha giltig biljett när man åker med SL, det gäller även under coronapandemin. Men det har många struntat i då vi inte haft den systematiska biljettkontrollen igång. När vi nu återupptar biljettkontroller sker det på ett sätt där risken för smittspridning är ytterst liten, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid SL.

SL uppger att man under pandemin förlorat 100 miljoner kronor i uteblivna biljettintäkter. Bara under 2019 förlorade man 270 miljoner och biljettkontrollerna är en viktig del i att bekämpa fuskåkandet. I år har det 80 000 personer som hoppade över pendeltågsspärrarna och just fuskandet på pendeln har fördubblats jämfört med maj och juni förra året.
– Vi behöver våra biljettintäkter för att kunna köra trafiken i full omfattning, och vi delar också budget med sjukvården i Region Stockholm. Bara det faktum att vi har biljettkontrollanter ute gör att benägenheten att betala för sig ökar, uppger Fredrik Cavalli-Björkman.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
sigtunastad_outsider