bostadsformedling
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Tiotusentals skippar biljetten på pendeltåget

Tiotusentals hoppar över spärrarna in till pendeltågen utan att lösa biljett uppger SL.

centrum_artikel

SL pausade helt alla biljettkontroller i våras när pandemin bröt ut, därefter skickades kontrollanter ut på vissa planer och knytpunkter i länet. Nu meddelas att det blir ordinarie kontroller från och med i morgon onsdag.
– Man måste alltid ha giltig biljett när man åker med SL, det gäller även under coronapandemin. Men det har många struntat i då vi inte haft den systematiska biljettkontrollen igång. När vi nu återupptar biljettkontroller sker det på ett sätt där risken för smittspridning är ytterst liten, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid SL.

SL uppger att man under pandemin förlorat 100 miljoner kronor i uteblivna biljettintäkter. Bara under 2019 förlorade man 270 miljoner och biljettkontrollerna är en viktig del i att bekämpa fuskåkandet. I år har det 80 000 personer som hoppade över pendeltågsspärrarna och just fuskandet på pendeln har fördubblats jämfört med maj och juni förra året.
– Vi behöver våra biljettintäkter för att kunna köra trafiken i full omfattning, och vi delar också budget med sjukvården i Region Stockholm. Bara det faktum att vi har biljettkontrollanter ute gör att benägenheten att betala för sig ökar, uppger Fredrik Cavalli-Björkman.

centrum_helsida2020
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

outsider_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider