januari
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Tio döda i december

70 kommuninvånare har avlidit på grund av covid-19 visar Socialstyrelsens siffror.

centrum_artikel

Under december när covid-fallen ökat i samhället har tio personer avlidit på grund av covid-19 i kommunen. Vid ingången av månaden var antalet 60. Totalt i kommunen under pandemin har 70 personer avlidit visar Socialstyrelsens siffror. Fram till midsommar hade närmaste 30 personer avlidit. 25 av de avlidna bodde på särskilt boende och 19 hade hemtjänst. Bara en av tre avlidna hade alltså varken hemtjänst eller bodde på ett boende i kommunen.

I jämförelse med grannkommunerna har Bro 37 avlidna, 29 bodde i särskilt boende eller hade hemtjänst. I Väsby har 85 personer avlidit, 45 personer bodde i särskilt boende och 17 hade hemtjänst. Totalt i länet hade fram till 28/12 3025 personer avlidit, 45 procent av dessa bodde på äldre boende och var fjärde hade hemtjänst.

ridskola2020_helsida
Extra

uppdaterad Man avled efter skjutning

Blåljus En person sköts i Valsta under lördagskvällen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Strax före klockan 22 meddelades att han avlidit till följd av skadorna.

meko_helsida
januari_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

connys_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
nrh
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
prima_outsider