defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Tio barn drabbades av vräkning

Sigtuna kommun är i toppen av antalet barn som är berörda av vräkning det första halvåret i år.

fraga_liberalerna

Bara i Malmö var fler barn drabbade i samband med vräkningar, femton barn berördes av vräkning i Malmö det första halvåret i år, i Sigtuna var det tio stycken vilket är en fyrahundraprocentig ökning jämfört med förra året då endast två berördes.

Det finns sedan tidigare ett regeringsbeslut på att barn inte ska drabbas när vräkningar genomförs av Kronofogden. Antalet barn i kommunen är den högsta sedan 2017 då samma antal drabbades, det är även den högsta noteringen sedan 2008. Vi fem tillfällen sedan 2008 har Sigtuna kommun haft noll drabbades barn. I hela länet rör det sig om 67 barn, Stockholm, Sigtuna, Södertälje och Lidingö står för drygt hälften.

Barnfamiljer med ensamstående föräldrar är extra utsatta, särskilt ensamstående mammor enligt Kronofogden:
– Ensamstående föräldrar har ofta små ekonomiska marginaler. Nu löper många även en stor risk att drabbas av pandemins effekter. Det är viktigt att samhället fångar signaler tidigt för att kunna motverka ett ökat antal vräkningar i den här gruppen, säger Johan Krantz enhetschef på Kronofogden.

Just Stockholm är ett av länen som ökar mest i antalet vräkningar och berörda barn, på andra håll i landet syns kraftiga minskningar.
– Som hyresgäst är det viktigt att agera om du får problem att betala din hyra. Ta kontakt med värden, sök stöd från kommunen och prata med familj och vänner. Det är alltid bättre att ta hjälp tidigt innan skulden hunnit växa sig stor, fortsätter Johan Krantz.

kristina_helsida
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
kkdk_helsida
defacto_helsida
julen_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider