liber_pan_sommar
Foto: Daniel Iskander

Tio barn drabbades av vräkning

Sigtuna kommun är i toppen av antalet barn som är berörda av vräkning det första halvåret i år.

centrum_artikel

Bara i Malmö var fler barn drabbade i samband med vräkningar, femton barn berördes av vräkning i Malmö det första halvåret i år, i Sigtuna var det tio stycken vilket är en fyrahundraprocentig ökning jämfört med förra året då endast två berördes.

Det finns sedan tidigare ett regeringsbeslut på att barn inte ska drabbas när vräkningar genomförs av Kronofogden. Antalet barn i kommunen är den högsta sedan 2017 då samma antal drabbades, det är även den högsta noteringen sedan 2008. Vi fem tillfällen sedan 2008 har Sigtuna kommun haft noll drabbades barn. I hela länet rör det sig om 67 barn, Stockholm, Sigtuna, Södertälje och Lidingö står för drygt hälften.

Barnfamiljer med ensamstående föräldrar är extra utsatta, särskilt ensamstående mammor enligt Kronofogden:
– Ensamstående föräldrar har ofta små ekonomiska marginaler. Nu löper många även en stor risk att drabbas av pandemins effekter. Det är viktigt att samhället fångar signaler tidigt för att kunna motverka ett ökat antal vräkningar i den här gruppen, säger Johan Krantz enhetschef på Kronofogden.

Just Stockholm är ett av länen som ökar mest i antalet vräkningar och berörda barn, på andra håll i landet syns kraftiga minskningar.
– Som hyresgäst är det viktigt att agera om du får problem att betala din hyra. Ta kontakt med värden, sök stöd från kommunen och prata med familj och vänner. Det är alltid bättre att ta hjälp tidigt innan skulden hunnit växa sig stor, fortsätter Johan Krantz.

speedy_vinter_helsida
ungsatsning
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

vardcentral_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

brobygget_night
happyhomes_sommar2020
liber_sommar_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_day
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

connys_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

brobygget_day_out
speedy_vinter2020_outsider
ungsatsning-outsider
rentawreck_outsider
brobygget_night_out
sigtuna_vatten_outsider
aftenbil_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
mp-outsider
connys
vardcentral_outsider