moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Tio års fängelse för mordförsöket i Märsta

En man döms till fängelse i tio år för mordförsöket i Märsta tidigare i år.

I början av februari attackerades en man i centrala Märsta med kniv, han ådrog sig livshotande skador men överlevde. Gärningspersonen ska sedan ha gått till Pressbyrån i Märsta station och erkänt brottet. Nu döms han till fängelse i tio år och därefter utvisning. Han ska även utge skadestånd på 150 000 kronor till målsäganden.

Gärningspersonen uppgav i rätten att motivet var att han trodde att målsäganden kissat i hans mat, han var även kraftigt berusad och minns inte vad som hade hänt. Målsäganden berättar att mannen helt oprovocerat huggit honom i munnen, de båda delar bostad, han sprang sen mot ytterdörren men blev ikappsprungen. Där utdelades flera hugg mot hans kropp, bland annat punkterades lungan. Rätten konstaterar att det inte är fråga om grov misshandel utan försök till mord eftersom mannen varit medveten om att sitt agerande och att uppsåt var att döda vilket angreppssättet bekräftar.

När det gäller självförvållad alkoholberusning så har alkoholkoncentrationen i detta fall ingen betydelse. Mannen snäses ha agerat mycket omdömeslöst och utsatt målsäganden för oprovocerat våld.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider