defacto_pan
Fika och samtal om insamlingen Foto: Tingvallaskolan
Det går inte att ta miste på vad som gäller under fritids.Foto: Tingvallaskolan
Många ville bidra, både barn och föräldrarFoto: Tingvallaskolan

Tingvallaelever stöttar Barncancerfonden

Elever på Tingvallaskolan stod för dagens initiativ då de på fritidshemmens dag startade en insamling till förmån för Barncancerfonden.

centrum_tvaar

Efter att ha sett ett reportage i Lilla Aktuellt om barn med cancer så valde elever på Tingvallaskolan att starta en insamling där alla medel oavkortat går till Barncancerfonden. Insamlingen startade på tisdagen i samband med Fritidshemmens dag. Eleverna bjöd in både föräldrar och andra att stötta insamlingen. Engagemanget var stort bland eleverna och det är en del av projektet Barn hjälper Barn.

Den som vill bidra kan göra det här.

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

arlandagolf
banner_trerosor
ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sangensemble

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

icavalsta_semlor
karby_varme1
connys

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

karby2
extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider