arlandagolf_pan_aug
Fika och samtal om insamlingen Foto: Tingvallaskolan
Det går inte att ta miste på vad som gäller under fritids.Foto: Tingvallaskolan
Många ville bidra, både barn och föräldrarFoto: Tingvallaskolan

Tingvallaelever stöttar Barncancerfonden

Elever på Tingvallaskolan stod för dagens initiativ då de på fritidshemmens dag startade en insamling till förmån för Barncancerfonden.

marstakalaset_artikel

Efter att ha sett ett reportage i Lilla Aktuellt om barn med cancer så valde elever på Tingvallaskolan att starta en insamling där alla medel oavkortat går till Barncancerfonden. Insamlingen startade på tisdagen i samband med Fritidshemmens dag. Eleverna bjöd in både föräldrar och andra att stötta insamlingen. Engagemanget var stort bland eleverna och det är en del av projektet Barn hjälper Barn.

Den som vill bidra kan göra det här.

defacto_helsida
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

colorama_april2

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
sommar_centrum

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
miljopris_outsider
defacto_outsider
connys