panorama_centrum
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Tillsyn av pandemilagen intensifieras

Länsstyrelsen förstärker för att kontroller hur pandemilagen efterföljs.

När Länsstyrelsen fick tillsynsuppdrag för att se huruvida pandemilagen efterföljdes var uppdraget främst att arbeta proaktivt med förebyggande information. Man fokuserade främst på handelsplatser, gym och idrottsanläggningar. Nu har man rekryterat 20 medarbetare för att arbeta med ytterligare kontroller och synas på fler platser i länet.
– Vi är också, i samråd med polisen, beredda på att det kan arrangeras fler demonstrationer som inte följer lagen och vi kommer i så fall agera därefter, säger landshövdingen Sven-Erik Österberg i ett uttalande.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys