panorama_centrum
Märsta Kulturförening och Mikael HannaFoto: Bjarne EK/Sigtuna kommuns pressmeddelande

Tilldelas Kulturpriset och Årets ungdomsledare

Sigtuna kommun har utsett Årets Ungdomsledare samt Kulturpriset till Mikael Hanna respektive Märsta Kulturförening.

Mikael Hanna utses till Årets ungdomsledare av Kultur- och fritidsnämnden. Han är verksam i Arlanda Jets verksamhet där han visat stort engagemang både på och utanför klassen, Jets har växt under pandemin trots stora utmaningar med restriktioner:
-Det är mycket glädjande att föreningsaktiviteterna åter är i full gång när det nu blivit dags att dela ut pris för årets ungdomsledare 2021. Det har kommit in många intressanta nomineringar som kultur- och fritidsnämnden tagit ställning till. Att det finns många omtyckta ungdomsledare i kommunen är tydligt, vilket också gjorde valet svårt – samtidigt som det var en roligt och stimulerande uppgift, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kulturpriset tilldelas person, grupper eller föreningar som utför eller utfört framgångsrikt område inom kulturen. Vinnare blev Märsta Kulturförening för sin breda och utåtriktade verksamhet i Kulturstugan där man erbjuder en naturlig mötesplats med fokus på kulturell verksamhet.

connys_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
ewas_helsida
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

centrum_sommar2022_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
nrh
marina_outsider