center_pan21
Rånaren försökte forcera bommen vid Norrbacka/HusbyFoto: Daniel Iskander

Tidningsbudet hängde fast i bilen – Kunde slutat värre

Tidningsbudet misshandlades och rånades på bilen, han hängde sedan kvar när rånaren drog iväg nerför Stationsgatan. På Norrbacka försökte rånaren forcera en järnvägsbom, till slut hittades bilen brinnande i Steninge allé.

centrum_artikel

märsta.nu kunde på söndagen rapportera om att ett tidningsbud misshandlades och rånades på bilen tidigt på morgonen. Nu framkommer uppgifter från Expressen att det var ett brutalt rån där budet hängde kvar i bilen när rånaren körde iväg:
– Bilen var i rörelse och budet hängde fast i den, så det hade säkerligen kunna ha slutat mycket värre, om han hade blivit överkörd, säger Fredrik Lundbergh, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord, till Expressen.

Enligt uppgift till märsta.nu gick färden sedan vidare till järnvägskorsningen vid Norrbacka/Husby där bilen rammade bommarna, en del tidningar hittades också ute i anslutning till järnvägsövergången.
– Märken efter bilspår samt någon vätska. Skyddet vid övergången är saboterat – borttaget på östra sidan och uppböjt på västra sidan. Plastdetaljer ligger på östra sidan av övergången, berättar en märstabo för redaktionen.

Till slut brändes bilen vid Steninge slott/Steninge allé. Föraren var dock så pass skadad att han fick åka till sjukhus, han var även rejält chockad. Polisen har på grund av chocken inte kunnat förhöra budet ordentligt. Det finns i nuläget varken signalement eller någon gripen för brottet.

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
2020_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
oppethus_outsider
swedol_outsider
connys
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider