moderaterna_panorama
Rånaren försökte forcera bommen vid Norrbacka/HusbyFoto: Daniel Iskander

Tidningsbudet hängde fast i bilen – Kunde slutat värre

Tidningsbudet misshandlades och rånades på bilen, han hängde sedan kvar när rånaren drog iväg nerför Stationsgatan. På Norrbacka försökte rånaren forcera en järnvägsbom, till slut hittades bilen brinnande i Steninge allé.

märsta.nu kunde på söndagen rapportera om att ett tidningsbud misshandlades och rånades på bilen tidigt på morgonen. Nu framkommer uppgifter från Expressen att det var ett brutalt rån där budet hängde kvar i bilen när rånaren körde iväg:
– Bilen var i rörelse och budet hängde fast i den, så det hade säkerligen kunna ha slutat mycket värre, om han hade blivit överkörd, säger Fredrik Lundbergh, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord, till Expressen.

Enligt uppgift till märsta.nu gick färden sedan vidare till järnvägskorsningen vid Norrbacka/Husby där bilen rammade bommarna, en del tidningar hittades också ute i anslutning till järnvägsövergången.
– Märken efter bilspår samt någon vätska. Skyddet vid övergången är saboterat – borttaget på östra sidan och uppböjt på västra sidan. Plastdetaljer ligger på östra sidan av övergången, berättar en märstabo för redaktionen.

Till slut brändes bilen vid Steninge slott/Steninge allé. Föraren var dock så pass skadad att han fick åka till sjukhus, han var även rejält chockad. Polisen har på grund av chocken inte kunnat förhöra budet ordentligt. Det finns i nuläget varken signalement eller någon gripen för brottet.

defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
mp_outsider2022
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider