defacto_pan
Foto: Mattias Nordahl

Therese hittades mördad utanför Arlanda-Utredning läggs ner

Mordet på Therese Karlsson som hittades mördad intill Arlanda i höstas är fortfarande olöst och åklagaren avslutar nu sin mordutredning enligt Aftonbladet.

Therese Karlsson hittades i höstas mördad intill en av Arlandas landningsbanor. Hon skulle ha vittnat i en rättegång men försvann spårlöst i augusti uppger Aftonbladet. En man häktades misstänkt för mordet men han släpptes efter ett par veckor bara. Nu har åklagaren valt att lägga ner utredningen och ärendet skickas tillbaka till Polisens Kalla fall-grupp:
– Ja det stämmer, jag har lagt ner båda brotten, mord och brott mot griftefrid. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att kunna väcka ett åtal, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Aftonbladet.

Ett problem är att man inte kunnat fastställa dödsorsaken på grund av en kombination av skicket på kroppen och att eventuella skador dolts av skicket på kroppen. Rättsläkare har inte kunnat få fram dödsorsaken men åklagaren utgår ändå ifrån att hon mördats:
– Det beror mycket på platsen hon hittades på och sättet hon anträffades på som gör att man misstänker att det skett genom annans handsverkan. Det är därför vi bedrivit en parallell förundersökning om brott mot griftefrid, för det är ingen av oss i utredningen som tror att hon dött på platsen hon hittades på, uppger Jenny Karlsson, kammaråklagare.

Hon hittades utan tillhörigheter som skor, telefon, plånbok, vilket talar för att hon mördats någon annanstans och sedan flyttats. Mord preskriberas aldrig utan när och om det kommer in nya uppgifter om fallet så kan polis återuppta sin utredning.

fme_oktober
ica_oktober
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

happyhomes_2019

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

connys
colorama_april2
nrh
defacto_outsider