defacto_pan2020
Foto: Mattias Nordahl

Therese hittades mördad utanför Arlanda-Utredning läggs ner

Mordet på Therese Karlsson som hittades mördad intill Arlanda i höstas är fortfarande olöst och åklagaren avslutar nu sin mordutredning enligt Aftonbladet.

centrum_artikel

Therese Karlsson hittades i höstas mördad intill en av Arlandas landningsbanor. Hon skulle ha vittnat i en rättegång men försvann spårlöst i augusti uppger Aftonbladet. En man häktades misstänkt för mordet men han släpptes efter ett par veckor bara. Nu har åklagaren valt att lägga ner utredningen och ärendet skickas tillbaka till Polisens Kalla fall-grupp:
– Ja det stämmer, jag har lagt ner båda brotten, mord och brott mot griftefrid. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att kunna väcka ett åtal, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Aftonbladet.

Ett problem är att man inte kunnat fastställa dödsorsaken på grund av en kombination av skicket på kroppen och att eventuella skador dolts av skicket på kroppen. Rättsläkare har inte kunnat få fram dödsorsaken men åklagaren utgår ändå ifrån att hon mördats:
– Det beror mycket på platsen hon hittades på och sättet hon anträffades på som gör att man misstänker att det skett genom annans handsverkan. Det är därför vi bedrivit en parallell förundersökning om brott mot griftefrid, för det är ingen av oss i utredningen som tror att hon dött på platsen hon hittades på, uppger Jenny Karlsson, kammaråklagare.

Hon hittades utan tillhörigheter som skor, telefon, plånbok, vilket talar för att hon mördats någon annanstans och sedan flyttats. Mord preskriberas aldrig utan när och om det kommer in nya uppgifter om fallet så kan polis återuppta sin utredning.

speedy_helsida
sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider