defacto_pan
Foto: Mattias Nordahl

Therese hittades mördad utanför Arlanda-Utredning läggs ner

Mordet på Therese Karlsson som hittades mördad intill Arlanda i höstas är fortfarande olöst och åklagaren avslutar nu sin mordutredning enligt Aftonbladet.

Therese Karlsson hittades i höstas mördad intill en av Arlandas landningsbanor. Hon skulle ha vittnat i en rättegång men försvann spårlöst i augusti uppger Aftonbladet. En man häktades misstänkt för mordet men han släpptes efter ett par veckor bara. Nu har åklagaren valt att lägga ner utredningen och ärendet skickas tillbaka till Polisens Kalla fall-grupp:
– Ja det stämmer, jag har lagt ner båda brotten, mord och brott mot griftefrid. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att kunna väcka ett åtal, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Aftonbladet.

Ett problem är att man inte kunnat fastställa dödsorsaken på grund av en kombination av skicket på kroppen och att eventuella skador dolts av skicket på kroppen. Rättsläkare har inte kunnat få fram dödsorsaken men åklagaren utgår ändå ifrån att hon mördats:
– Det beror mycket på platsen hon hittades på och sättet hon anträffades på som gör att man misstänker att det skett genom annans handsverkan. Det är därför vi bedrivit en parallell förundersökning om brott mot griftefrid, för det är ingen av oss i utredningen som tror att hon dött på platsen hon hittades på, uppger Jenny Karlsson, kammaråklagare.

Hon hittades utan tillhörigheter som skor, telefon, plånbok, vilket talar för att hon mördats någon annanstans och sedan flyttats. Mord preskriberas aldrig utan när och om det kommer in nya uppgifter om fallet så kan polis återuppta sin utredning.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
arlanda_golf_juli
sommar
happyhomes_2019
colorama_april2
sommar_centrum
bonava_juli_hel
sigtunavatten_standard

Lång kö för solcellsbidrag

Nyheter Kön för att få solcellsbidrag är lång och pengarna kommer inte räcka till: - Energimyndigheten har gjort en prognos att pengarna ska räcka till ärenden som kom in 2018, säger Anne-Jeanette Johansson, handläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, till Mitt i Stockholm.

Många frågar om fästingbett

Notiser Det är högsommar och som vanligt ökat tryck i vården, vanliga frågor som 1177 Vårdguiden får just nu handlar om öronvärk och feber bland annat.

nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
bonava_juli_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
connys
defacto_outsider