sap_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Testar livestreaming för konserter

Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att under våren testa att livestreama kulturevenemang för att nå ut till kommuninvånare.

Under ett års tid har bara enstaka evenemang genomförts i Kulturum. Sigtuna kommuns tidigare omfattande kulturverksamhet med ett antal uppträdanden varje månad har helt pausats. Men nu ska man ge sig på att livestreama konserter från Kulturum och lägga ut så att allmänheten kan ta del av dem.
– Det är i och för sig inget nytt grepp att livestreama, vi har också tittat på och inspirerats av många andra kommuner i detta. Vi har redan anpassat delar av vårt utbud, som vårt skapande skola-projekt till exempel, och nu tar vi ytterligare ett steg för att göra kulturen tillgänglig för alla våra kommuninvånare, säger Maria Liljeholm, Sigtuna kommuns kultur- och fritidsförvaltning.

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

social_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

defacto_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
mp_outsider2022
kso-duell_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
sfs_out
outsider_social