defacto_pan2020
Rakhmat Akilov
Personal på Circle K larmade

Terroristen desperat på Arlanda: ”Måste ta mig härifrån”

39-årige terroristen Rakhmat Akilov hamnade på Arlanda och skrev sedan i en chatt att han måste ta sig därifrån.

centrum_artikel

Det är fortfarande mycket som är oklart kring varför 39-årige terroristen Rakhmat Akilov hamnade på Arlanda och sedan i Märsta, slump eller var det en del av planen? Uppgifter som framkommit under måndagen tyder på att det var en slump. Direkt efter dådet skrev han på en chatt för IS-terrorister
– Det gick dåligt, jag körde över några, men bilen körde fel. Nu är jag på flygplatsen, en återvändsgränd, rapporterar Dagens Industri. Jag har kört över tio människor i centrum av Stockholm, nu måste jag försöka ta mig härifrån!

Mannen tog därefter bussen till Märsta, han kändes igen på Circle K, enligt Dagens Industri var det personal på bensimnacken Circle K som larmade. Kort därefter greps han, enligt uppgift var det Arlandapolisen som hann ikapp honom och stod för gripandet innan resterande pådrag hann ut.

Uppgiften om att det var personal på Circle K som larmade förstärks av Aftonbladets uppgifter. Enligt tidningen ska mannen ha klivit in i butiken och uppträtt märkligt. I samband med gripandet erkände han brottet.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider