defacto_panorama_mustasch
Rakhmat Akilov
Personal på Circle K larmade

Terroristen desperat på Arlanda: ”Måste ta mig härifrån”

39-årige terroristen Rakhmat Akilov hamnade på Arlanda och skrev sedan i en chatt att han måste ta sig därifrån.

Det är fortfarande mycket som är oklart kring varför 39-årige terroristen Rakhmat Akilov hamnade på Arlanda och sedan i Märsta, slump eller var det en del av planen? Uppgifter som framkommit under måndagen tyder på att det var en slump. Direkt efter dådet skrev han på en chatt för IS-terrorister
– Det gick dåligt, jag körde över några, men bilen körde fel. Nu är jag på flygplatsen, en återvändsgränd, rapporterar Dagens Industri. Jag har kört över tio människor i centrum av Stockholm, nu måste jag försöka ta mig härifrån!

Mannen tog därefter bussen till Märsta, han kändes igen på Circle K, enligt Dagens Industri var det personal på bensimnacken Circle K som larmade. Kort därefter greps han, enligt uppgift var det Arlandapolisen som hann ikapp honom och stod för gripandet innan resterande pådrag hann ut.

Uppgiften om att det var personal på Circle K som larmade förstärks av Aftonbladets uppgifter. Enligt tidningen ska mannen ha klivit in i butiken och uppträtt märkligt. I samband med gripandet erkände han brottet.

happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

centrum_host_helsida
ica_oktober

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

agy_oppethus
greeknighthelsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

sigtunavatten_standard

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider
nrh
connys
colorama_april2