centrum_host
Här vid korsningen Steninge Allé/Tellusgatan greps Rakhmat AkilovFoto: Jamshid Jamshidi
Magnus Ranstorp, terrorforskare vid FörsvarshögskolanFoto: Försvarshögskolan/Tor Johnsson

Terrorforskaren: Ingen slump att Akilov hamnade i Märsta

Terrorforskaren Magnus Ranstorp tror att det inte var en slump att terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta: - Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger han till Dagens Nyheter.

märsta.nu har nåtts av en del uppgifter om hur terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta och Steninge. Alla är så länge obekräftade då Polisen inte kommer uttala sig om detaljer i utredningen. Magnus Ranstorp tror inte att det var en slump, rapporterar DN:
-Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger Ranstorp enligt tidningen.

Vittne: Passade inte in
Ett vittne berättar för märsta.nu att en person med uppdragen luva sågs promenera lugnt längs vägen ner mot Steninge slott:
– Jag tänkte att personen inte passade in här. Efter 7-8 minuter kommer ett tiotal polisbilar, då kopplade jag ihop ett plus ett. Jag såg inte gripandet men hörde, de skrek åt varandra, efter en kort stund åker de iväg med honom, berättar vittnet.

Koppling till nätverk?
Märsta har tidigare exporterat en terrorist i Mohammed Belkaid som var inblandat i attackerna i Paris och Bryssel innan han sköts i Bryssel. Belkaid tillhörde ett nätverk som leddes av ”Abu Omar” som agerade mäklare, det vill säga planerar, finansierar och organiserar terrorrekrytering. Abu Omar ska vara utvandrad enligt DN.
– Det är klart att det är högintressant i den här utredningen. Den nu häktade passar in på profilen på en person som kan användas, en person som befinner sig långt ner i hackordningen, uppger Magnus Ranstorp

agy_oppethus
centrum_host_helsida
fme_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

ica_oktober
sigtunavatten_standard

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

happyhomes_2019

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider
colorama_april2
nrh
connys