defacto_pan2020
Här vid korsningen Steninge Allé/Tellusgatan greps Rakhmat AkilovFoto: Jamshid Jamshidi
Magnus Ranstorp, terrorforskare vid FörsvarshögskolanFoto: Försvarshögskolan/Tor Johnsson

Terrorforskaren: Ingen slump att Akilov hamnade i Märsta

Terrorforskaren Magnus Ranstorp tror att det inte var en slump att terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta: - Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger han till Dagens Nyheter.

centrum_artikel

märsta.nu har nåtts av en del uppgifter om hur terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta och Steninge. Alla är så länge obekräftade då Polisen inte kommer uttala sig om detaljer i utredningen. Magnus Ranstorp tror inte att det var en slump, rapporterar DN:
-Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger Ranstorp enligt tidningen.

Vittne: Passade inte in
Ett vittne berättar för märsta.nu att en person med uppdragen luva sågs promenera lugnt längs vägen ner mot Steninge slott:
– Jag tänkte att personen inte passade in här. Efter 7-8 minuter kommer ett tiotal polisbilar, då kopplade jag ihop ett plus ett. Jag såg inte gripandet men hörde, de skrek åt varandra, efter en kort stund åker de iväg med honom, berättar vittnet.

Koppling till nätverk?
Märsta har tidigare exporterat en terrorist i Mohammed Belkaid som var inblandat i attackerna i Paris och Bryssel innan han sköts i Bryssel. Belkaid tillhörde ett nätverk som leddes av ”Abu Omar” som agerade mäklare, det vill säga planerar, finansierar och organiserar terrorrekrytering. Abu Omar ska vara utvandrad enligt DN.
– Det är klart att det är högintressant i den här utredningen. Den nu häktade passar in på profilen på en person som kan användas, en person som befinner sig långt ner i hackordningen, uppger Magnus Ranstorp

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
2020_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider