moderat_sommar
Här vid korsningen Steninge Allé/Tellusgatan greps Rakhmat AkilovFoto: Jamshid Jamshidi
Magnus Ranstorp, terrorforskare vid FörsvarshögskolanFoto: Försvarshögskolan/Tor Johnsson

Terrorforskaren: Ingen slump att Akilov hamnade i Märsta

Terrorforskaren Magnus Ranstorp tror att det inte var en slump att terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta: - Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger han till Dagens Nyheter.

centrum_artikel

märsta.nu har nåtts av en del uppgifter om hur terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta och Steninge. Alla är så länge obekräftade då Polisen inte kommer uttala sig om detaljer i utredningen. Magnus Ranstorp tror inte att det var en slump, rapporterar DN:
-Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger Ranstorp enligt tidningen.

Vittne: Passade inte in
Ett vittne berättar för märsta.nu att en person med uppdragen luva sågs promenera lugnt längs vägen ner mot Steninge slott:
– Jag tänkte att personen inte passade in här. Efter 7-8 minuter kommer ett tiotal polisbilar, då kopplade jag ihop ett plus ett. Jag såg inte gripandet men hörde, de skrek åt varandra, efter en kort stund åker de iväg med honom, berättar vittnet.

Koppling till nätverk?
Märsta har tidigare exporterat en terrorist i Mohammed Belkaid som var inblandat i attackerna i Paris och Bryssel innan han sköts i Bryssel. Belkaid tillhörde ett nätverk som leddes av ”Abu Omar” som agerade mäklare, det vill säga planerar, finansierar och organiserar terrorrekrytering. Abu Omar ska vara utvandrad enligt DN.
– Det är klart att det är högintressant i den här utredningen. Den nu häktade passar in på profilen på en person som kan användas, en person som befinner sig långt ner i hackordningen, uppger Magnus Ranstorp

speedy_helsida
spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider