abs_pask
Här vid korsningen Steninge Allé/Tellusgatan greps Rakhmat AkilovFoto: Jamshid Jamshidi
Magnus Ranstorp, terrorforskare vid FörsvarshögskolanFoto: Försvarshögskolan/Tor Johnsson

Terrorforskaren: Ingen slump att Akilov hamnade i Märsta

Terrorforskaren Magnus Ranstorp tror att det inte var en slump att terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta: - Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger han till Dagens Nyheter.

centrum_artikel

märsta.nu har nåtts av en del uppgifter om hur terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta och Steninge. Alla är så länge obekräftade då Polisen inte kommer uttala sig om detaljer i utredningen. Magnus Ranstorp tror inte att det var en slump, rapporterar DN:
-Jag tvivlar inte på att säkerhetspolisen gör precis det de säger att de gör; vänder på varenda sten. Minst en av de stenarna finns i Märsta, det är jag övertygad om, säger Ranstorp enligt tidningen.

Vittne: Passade inte in
Ett vittne berättar för märsta.nu att en person med uppdragen luva sågs promenera lugnt längs vägen ner mot Steninge slott:
– Jag tänkte att personen inte passade in här. Efter 7-8 minuter kommer ett tiotal polisbilar, då kopplade jag ihop ett plus ett. Jag såg inte gripandet men hörde, de skrek åt varandra, efter en kort stund åker de iväg med honom, berättar vittnet.

Koppling till nätverk?
Märsta har tidigare exporterat en terrorist i Mohammed Belkaid som var inblandat i attackerna i Paris och Bryssel innan han sköts i Bryssel. Belkaid tillhörde ett nätverk som leddes av ”Abu Omar” som agerade mäklare, det vill säga planerar, finansierar och organiserar terrorrekrytering. Abu Omar ska vara utvandrad enligt DN.
– Det är klart att det är högintressant i den här utredningen. Den nu häktade passar in på profilen på en person som kan användas, en person som befinner sig långt ner i hackordningen, uppger Magnus Ranstorp

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

defacto_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
nrh