panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Terminal 5 fick utrymmas efter hot mot flygplan

Ett hot har riktats mot ett tomt plan på Arlanda och delar av Terminal 5 har utrymts, rapporterar Expressen.

Delar av Terminal 5 har utrymts sedan det riktats ett hot mot ett tomt plan som står på Arlanda, rapporterar Expressen. En förundersökning om olaga hot har inletts.
– Då är det ett flygplan särskilt som vi är intresserade av, som vi ska gå igenom. Det här flygplanet är tomt och det finns inga passagerare ombord, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos Stockholmspolisen, till Expressen.

Passagerare har lämnat planet och man ska nu söka igenom det, utrymningen av Arlanda skedde av säkerhetsskäl. På grund av insatsen förkommer dock förseningar.

Strax efter 15 meddelas att avspärrningarna har hävts och att det återigen är normalt på flygplatsen. Det råder förundersökningssekretess i ärendet och Polisen lämnar inga kommentarer enligt SVT

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider