center_pan21
Taxfree på Terminal 2Foto: Arkiv/Daniel Iskandar

Terminal 2 öppnar under oktober

Terminal 2 på Arlanda ska öppna för kommersiell trafik för första gången sedan pandemin lamslog flyget för 18 månader sedan.

centrum_artikel

Med anledning av att antalet resenärer ökat till och från Arlanda har Swedavia beslutat att öppna upp Terminal 2, under pandemin har bara Terminal 5 varit öppen för all trafik, inrikes och utrikes.
– Vi såg en trafikökning i somras, och vi ser att ökningen håller i sig. Vi har också flera nyetableringar på Arlanda under hösten och ser därför att det finns ett behov av att utöka kapaciteten, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia, till Dagens Nyheter.

De flygbolag som kommer trafikera Terminal 2 i nuläget är KLM, Air France, Transavia, Easyjet och Czech airlines. Etableringar av Ryanair med start under hösten kommer också bidra till mer trafik samt satsningar från Finnair.
– I takt med att världen öppnar upp och restriktionerna lättas, både i Sverige och på annat håll, så ser vi att resandet kommer tillbaka. Men vi är ändå långt ifrån ett normalläge, fortsätter Robert Pletzin enligt DN.

Under juli och augusti var det 1,5 miljoner resenärer via Arlanda, det är 60 procent under normalläget. Swedavia kommer dimensionera upp verksamheten baserat på antalet resenärer. Butiker och restauranger öppnar även upp i samband med att Terminal 2 tas i bruk.

Arlanda kan få hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda kan prisas för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

2020_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

defacto_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
swedol_outsider