arlandagolf_pan_aug

Telenät stängs ner

Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

marstakalaset_artikel

Det gamla kopparnätet lever inte upp till dagens kapacitetsbehov och Telia investerar istället i mobil- och fibernät. Därför håller man på som bäst med att stänga ner näten runt om i landet och i Stockholm. Nedsläckning har börjat i Norrtälje som berörs i sommar, nästa år är det sju andra kommuner i länet som berörs, bland annat Sigtuna kommun enligt Telia. Landets första telelinje drogs en gång i tiden genom Märsta och ett minnesmärke finns över ledningen vid Stationsgatan/Monumentvägen.

colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
sommar_centrum

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
sommar
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

kontor_thaifong
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
sportfiske_sommar
connys
colorama_april