defacto_pan

Telenät stängs ner

Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

rosta_sigtuna2

Det gamla kopparnätet lever inte upp till dagens kapacitetsbehov och Telia investerar istället i mobil- och fibernät. Därför håller man på som bäst med att stänga ner näten runt om i landet och i Stockholm. Nedsläckning har börjat i Norrtälje som berörs i sommar, nästa år är det sju andra kommuner i länet som berörs, bland annat Sigtuna kommun enligt Telia. Landets första telelinje drogs en gång i tiden genom Märsta och ett minnesmärke finns över ledningen vid Stationsgatan/Monumentvägen.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

moderaternamaj
eu_sap
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
v_eu_helsida
mp_eu
oppning_helsida
bonava_maj_helsida
sap_outsider_eu
moderaterna_maj_outsider
nrh
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
fme_outsider
colorama_april
sh_oppet
connys
oppning_outsider
mp_eu_outsider
v_eu
rosta_sigtuna
nationaldag_out
sh_bovard_out