defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Tele2 lanserar 5G i Sigtuna

Tele2 meddelar att man lanserar 5G-hastighet i Sigtuna kommun.

centrum_artikel
30 svenska orter får 5G-nät, bland dessa finns Sigtuna. 5G-hastighet innebär att datahastigheten är över 1Gb i sekunden.
– Nu uppgraderar vi kapaciteten i våra 5G-tjänster och ger fler kunder möjlighet att komma upp i hastigheter på över 1 Gbit per sekund. Det här är startskottet för smartare samhällen och företag, såväl som bättre upplevelser för privatkunder. 5G är helt enkelt framtidens teknik, säger Björn Lindberg, nätexpert på Tele2.
Tele2 har ambition att 99 procent av Sverige kommer ha 5G-nät inom tre år. Alla som är Tele2-kunder samt har en 5G-kompatibel telefon kommer kunna använda nätet utan extra kostnad.
2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
meko_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider