moderater_pan_sommar
Susanne Fallqvist, teaterlärare på Kulturskolan.Foto: Privat

Teaterläraren: Nu får vi äntligen spela inför publik

Efter över ett år med restriktioner som hämmat allt scenliv i Sverige samt elever på Kulturskolan är nu eleverna redo att spela inför publik igen.

centrum_artikel

Från och med nästa vecka lättas restriktionerna. Det innebär att Kulturskolans elever ska inta Biokällans scen för en färgsprakande föreställning. Föreställningen Anastasia är ett samarbete mellan Kulturskolan i Sigtuna kommun och Täby musikklasser.
– Det känns fantastiskt att äntligen få möta publik igen säger Lova Larsson som är med i ensemblen. Vi har flyttat fram många gånger men inte gett upp och nu hinner vi precis klart innan sommarlovet, säger Susanne Fallqist, teaterlärare vid Kulturskolan.

Maximalt 50 personer får se föreställningarna, det blir nämligen två stycken. Susanne Fallqvist är överlycklig över att det får komma publik. Det har varit en tung period utan publiken och nu får eleverna verkligen komma fram till mål vilket är att spela inför publik, menar Fallqvist.

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
defacto_helsida
bostad_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

connys_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

centrum_helsida2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

2020_helsida
dack-helsida
vaccin
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
connys
centrum_sommar_out
vaccin-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider