bovard_sh
Polis slog till mot en överlåtelse av ca 2 kilo cannabis i mellandagarna förra åretFoto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

rosta_sigtuna2

I bakluckan på taxin hittades ca 2 kilo cannabis och 94 kram kokain samt en våg som var besudlad med narkotika. De nio dömda är mellan 43-16 år. Huvudmannen anses vara en 22-åring som döms för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år och tio månader. En 16 och en 17-åring döms båda till ungdomstjänst. Den 43-årige taxichauffören döms till fängelse i 4,6 år.

Taxichauffören uppgav i rätten att han fick ett uppdrag att leverera en väska till en adress i Märsta, eftersom han ofta kör den typ av bud så åtog han sig uppdraget. I samband med att chauffören skulle lämna över väskan slog polisen till mot både honom och mottagaren. Polis har dock lyckats hitta chaufförens DNA i väskan och därmed knutit honom till brottet.

Efteråt gjorde polis tillslag i chaufförens lägenhet och fann där 290 000 kronor. Två av de dömda anses vara direkt inblandade i överlåtelsen i Märsta. Totalt i härvan rör det sig om 28,5 kilo amfetamin och 4,3 kilo ecstasy.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

moderaternamaj
bonava_maj_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

v_eu_helsida
rosta_sigtuna2
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

varfest_helsida
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
oppning_helsida
mp_eu
connys
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
sh_oppet
fme_outsider
mp_eu_outsider
rosta_sigtuna
colorama_april
v_eu
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
oppning_outsider
defacto_outsider
nrh
nationaldag_out
bonava_maj_outsider