defacto_pan
Polis slog till mot en överlåtelse av ca 2 kilo cannabis i mellandagarna förra åretFoto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

marstakalaset_artikel

I bakluckan på taxin hittades ca 2 kilo cannabis och 94 kram kokain samt en våg som var besudlad med narkotika. De nio dömda är mellan 43-16 år. Huvudmannen anses vara en 22-åring som döms för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år och tio månader. En 16 och en 17-åring döms båda till ungdomstjänst. Den 43-årige taxichauffören döms till fängelse i 4,6 år.

Taxichauffören uppgav i rätten att han fick ett uppdrag att leverera en väska till en adress i Märsta, eftersom han ofta kör den typ av bud så åtog han sig uppdraget. I samband med att chauffören skulle lämna över väskan slog polisen till mot både honom och mottagaren. Polis har dock lyckats hitta chaufförens DNA i väskan och därmed knutit honom till brottet.

Efteråt gjorde polis tillslag i chaufförens lägenhet och fann där 290 000 kronor. Två av de dömda anses vara direkt inblandade i överlåtelsen i Märsta. Totalt i härvan rör det sig om 28,5 kilo amfetamin och 4,3 kilo ecstasy.

arlanda_golf_juli

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
colorama_april2
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
nrh
sportfiske_sommar
connys
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider