centrum_host
Polis slog till mot en överlåtelse av ca 2 kilo cannabis i mellandagarna förra åretFoto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

I bakluckan på taxin hittades ca 2 kilo cannabis och 94 kram kokain samt en våg som var besudlad med narkotika. De nio dömda är mellan 43-16 år. Huvudmannen anses vara en 22-åring som döms för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år och tio månader. En 16 och en 17-åring döms båda till ungdomstjänst. Den 43-årige taxichauffören döms till fängelse i 4,6 år.

Taxichauffören uppgav i rätten att han fick ett uppdrag att leverera en väska till en adress i Märsta, eftersom han ofta kör den typ av bud så åtog han sig uppdraget. I samband med att chauffören skulle lämna över väskan slog polisen till mot både honom och mottagaren. Polis har dock lyckats hitta chaufförens DNA i väskan och därmed knutit honom till brottet.

Efteråt gjorde polis tillslag i chaufförens lägenhet och fann där 290 000 kronor. Två av de dömda anses vara direkt inblandade i överlåtelsen i Märsta. Totalt i härvan rör det sig om 28,5 kilo amfetamin och 4,3 kilo ecstasy.

ica_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

agy_oppethus
sigtunavatten_standard

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
fme_oktober
agy_oppethus_outsider
colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh