centrum_panorama2020
Polis slog till mot en överlåtelse av ca 2 kilo cannabis i mellandagarna förra åretFoto: Jamshid Jamshidi

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

centrum_artikel

I bakluckan på taxin hittades ca 2 kilo cannabis och 94 kram kokain samt en våg som var besudlad med narkotika. De nio dömda är mellan 43-16 år. Huvudmannen anses vara en 22-åring som döms för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år och tio månader. En 16 och en 17-åring döms båda till ungdomstjänst. Den 43-årige taxichauffören döms till fängelse i 4,6 år.

Taxichauffören uppgav i rätten att han fick ett uppdrag att leverera en väska till en adress i Märsta, eftersom han ofta kör den typ av bud så åtog han sig uppdraget. I samband med att chauffören skulle lämna över väskan slog polisen till mot både honom och mottagaren. Polis har dock lyckats hitta chaufförens DNA i väskan och därmed knutit honom till brottet.

Efteråt gjorde polis tillslag i chaufförens lägenhet och fann där 290 000 kronor. Två av de dömda anses vara direkt inblandade i överlåtelsen i Märsta. Totalt i härvan rör det sig om 28,5 kilo amfetamin och 4,3 kilo ecstasy.

kcbygg_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
sommarlov_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

marina_helsida
studenten2020_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider