budget_panorama
Foto: Scandinavian XPO/Illustration
Per TaubeFoto: Daniel Iskander

Taube vill flytta Stockholmsmässan och bygga tågstation

Per Taube som äger stora delar av Arlandastad, Steninge slott och utvecklar bostadsområdet kring slottet öppnar upp för att ta över Stockholmsmässan och samtidigt bygga en tågstation.

fraga_liberalerna

Stockholmsmässan kan bli en del av nya Scandinavian XPO, Gelbas ägare Per Taube har planer för att ta över även om Stockholms stad som äger mässan inte ser det som ett alternativ:
– Vi har 40.000 kvm mäss- och möteslokaler idag, och har möjligheter för att bygga ut Scandinavian Xpo, säger Taube till Fastighetsvärlden.

Stockholms stad planerar utreder rivning av mässområdet i Älvsjö för att bygga bostadsrätter samtidigt som verksamheten skulle flyttas till Kista, i hörnet av E4/E18. Stockholmsmässan är mer inriktad på konsumentmässor medan Scandinavian XPO är mer mot B2B, alltså företag till företag.
– Vi skulle behöva en fjärr- och pendeltågsstation här. Vi har ett platsservitut för en järnvägsstation, så det går att fixa. Men det skulle även kräva att staten löser in Arlanda Express, så att tågen kan stanna såväl på flygplatsen som vid den framtida stationen utan att betala höga avgifter. Det skulle öka tillgängligheten med tåg på ett betydande sätt. Jag tror att man kan skapa ett privat konsortium som kan ta över, och där kan vi bidra, fortsätter Per Taube, enligt tidningen.

Enligt Fastighetsvärlden har Taube och hans kollegor lanserat idén om att utveckla Arlanda Syd vid järnvägen. Autonoma bussar skulle kunna trafikera mässområdet vilket skulle göra det lättare att ta sig runt mellan de olika hotellen.

julen_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

centrum_helsida2020

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

2020_helsida
kristina_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

kkdk_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

manskold_helsida
helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
swedol_outsider
outsider
kristina_outsider
julen_outsider
kkdk_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh