defacto_pan2020
Foto: Scandinavian XPO/Illustration
Per TaubeFoto: Daniel Iskander

Taube vill flytta Stockholmsmässan och bygga tågstation

Per Taube som äger stora delar av Arlandastad, Steninge slott och utvecklar bostadsområdet kring slottet öppnar upp för att ta över Stockholmsmässan och samtidigt bygga en tågstation.

centrum_artikel

Stockholmsmässan kan bli en del av nya Scandinavian XPO, Gelbas ägare Per Taube har planer för att ta över även om Stockholms stad som äger mässan inte ser det som ett alternativ:
– Vi har 40.000 kvm mäss- och möteslokaler idag, och har möjligheter för att bygga ut Scandinavian Xpo, säger Taube till Fastighetsvärlden.

Stockholms stad planerar utreder rivning av mässområdet i Älvsjö för att bygga bostadsrätter samtidigt som verksamheten skulle flyttas till Kista, i hörnet av E4/E18. Stockholmsmässan är mer inriktad på konsumentmässor medan Scandinavian XPO är mer mot B2B, alltså företag till företag.
– Vi skulle behöva en fjärr- och pendeltågsstation här. Vi har ett platsservitut för en järnvägsstation, så det går att fixa. Men det skulle även kräva att staten löser in Arlanda Express, så att tågen kan stanna såväl på flygplatsen som vid den framtida stationen utan att betala höga avgifter. Det skulle öka tillgängligheten med tåg på ett betydande sätt. Jag tror att man kan skapa ett privat konsortium som kan ta över, och där kan vi bidra, fortsätter Per Taube, enligt tidningen.

Enligt Fastighetsvärlden har Taube och hans kollegor lanserat idén om att utveckla Arlanda Syd vid järnvägen. Autonoma bussar skulle kunna trafikera mässområdet vilket skulle göra det lättare att ta sig runt mellan de olika hotellen.

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

connys_helsida

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

happyhomes_sommar2020

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

2020_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

defacto_helsida

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

centrum_helsida2020

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
connys