moderaterna_panorama
Foto: Scandinavian XPO/Illustration
Per TaubeFoto: Daniel Iskander

Taube vill flytta Stockholmsmässan och bygga tågstation

Per Taube som äger stora delar av Arlandastad, Steninge slott och utvecklar bostadsområdet kring slottet öppnar upp för att ta över Stockholmsmässan och samtidigt bygga en tågstation.

Stockholmsmässan kan bli en del av nya Scandinavian XPO, Gelbas ägare Per Taube har planer för att ta över även om Stockholms stad som äger mässan inte ser det som ett alternativ:
– Vi har 40.000 kvm mäss- och möteslokaler idag, och har möjligheter för att bygga ut Scandinavian Xpo, säger Taube till Fastighetsvärlden.

Stockholms stad planerar utreder rivning av mässområdet i Älvsjö för att bygga bostadsrätter samtidigt som verksamheten skulle flyttas till Kista, i hörnet av E4/E18. Stockholmsmässan är mer inriktad på konsumentmässor medan Scandinavian XPO är mer mot B2B, alltså företag till företag.
– Vi skulle behöva en fjärr- och pendeltågsstation här. Vi har ett platsservitut för en järnvägsstation, så det går att fixa. Men det skulle även kräva att staten löser in Arlanda Express, så att tågen kan stanna såväl på flygplatsen som vid den framtida stationen utan att betala höga avgifter. Det skulle öka tillgängligheten med tåg på ett betydande sätt. Jag tror att man kan skapa ett privat konsortium som kan ta över, och där kan vi bidra, fortsätter Per Taube, enligt tidningen.

Enligt Fastighetsvärlden har Taube och hans kollegor lanserat idén om att utveckla Arlanda Syd vid järnvägen. Autonoma bussar skulle kunna trafikera mässområdet vilket skulle göra det lättare att ta sig runt mellan de olika hotellen.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

liber_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider