abs_pask
Foto: Folktandvården

Tandappen populär bland barn

Folktandvårdens app "Rocka munnen" har laddats ner drygt 60 000 gånger i länet.

centrum_artikel

Rocka munnen lanserades för ett år sedan av Folktandvården i syfte att göra tandborstningen roligare för barn. I den kombineras mobilspel och musik när man borstar. 60 000 gånger har den laddats ner runt om i Region Stockholm.

Spelet går helt enkelt ut på att man ska lägga två centimeter flourtandkräm och sen borsta i två minuter, två gånger om dagen. Genom appen blir tandborstningen en kul grej och barnen kan leka fram en god vana samtidigt som de lär sig borsta tänderna på rätt sätt.

speedy_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

marina_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
happy_homes_mars
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

marina_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider