liber_pan
Jennie ClaessonFoto: Pressbild/Airport City Stockholm

Tåget avgörande för att utveckla flygplatsstaden

Airport City Stockholms VD Jennie Claesson skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att tåget kommer att vara avgörande för en framgångsrik flygplatsstad kring Arlanda.

fraga_liberalerna

Arlandaområdet ska utvecklas till en flygplatsstad som är en av norra Europas ledande med mötesplatser för såväl industri och akademi och därmed främjas Sigtuna och hela Sveriges tillväxtpotential skriver Jennie Claesson, VD på Airport City Stockholm i en debattartikel i Dagens samhälle.

Men för att bli en framgångsrik flygplatsstad krävs en satsning på tåget.
– Det måste nämligen bli mycket lättare och billigare för fler att ta sig till och från Arlanda med tåg från både norra och södra Sverige. I dag finns det ett företag med monopol på all tågtrafik till och från Arlanda, vilket gör det ohållbart ekonomiskt att öka tillgängligheten med tåg. Detta monopol måste därför upphöra. Först då kan vi bli en mötesplats för hela Sverige. Det är hög tid för staten att dra sitt strå till stacken så vi kan säkra en hållbar infrastruktur och trygga flygplatsstaden Arlandas framtid i en allt mer konkurrenskraftig omvärld som vi är så beroende av, uppger Claesson.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Per Taube och hans Gelba som utvecklar Scandinavian XPO avser bygga en tågstation vid mötesplatsen, Arlanda Syd. Utöver det skulle autonoma bussar trafikera mässområdets hotell.

2020_helsida
meko_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

manskold_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

speedy_vinter_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

connys_helsida
defacto_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

centrum_helsida2020

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

kristina_helsida
julen_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

happyhomes_sommar2020

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad