moderaterna_panorama
Jennie ClaessonFoto: Pressbild/Airport City Stockholm

Tåget avgörande för att utveckla flygplatsstaden

Airport City Stockholms VD Jennie Claesson skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att tåget kommer att vara avgörande för en framgångsrik flygplatsstad kring Arlanda.

Arlandaområdet ska utvecklas till en flygplatsstad som är en av norra Europas ledande med mötesplatser för såväl industri och akademi och därmed främjas Sigtuna och hela Sveriges tillväxtpotential skriver Jennie Claesson, VD på Airport City Stockholm i en debattartikel i Dagens samhälle.

Men för att bli en framgångsrik flygplatsstad krävs en satsning på tåget.
– Det måste nämligen bli mycket lättare och billigare för fler att ta sig till och från Arlanda med tåg från både norra och södra Sverige. I dag finns det ett företag med monopol på all tågtrafik till och från Arlanda, vilket gör det ohållbart ekonomiskt att öka tillgängligheten med tåg. Detta monopol måste därför upphöra. Först då kan vi bli en mötesplats för hela Sverige. Det är hög tid för staten att dra sitt strå till stacken så vi kan säkra en hållbar infrastruktur och trygga flygplatsstaden Arlandas framtid i en allt mer konkurrenskraftig omvärld som vi är så beroende av, uppger Claesson.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Per Taube och hans Gelba som utvecklar Scandinavian XPO avser bygga en tågstation vid mötesplatsen, Arlanda Syd. Utöver det skulle autonoma bussar trafikera mässområdets hotell.

connys_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

liber_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ewas_outsider
nrh
mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider