defacto_pan2020
Jennie ClaessonFoto: Pressbild/Airport City Stockholm

Tåget avgörande för att utveckla flygplatsstaden

Airport City Stockholms VD Jennie Claesson skriver i en debattartikel i Dagens samhälle att tåget kommer att vara avgörande för en framgångsrik flygplatsstad kring Arlanda.

centrum_artikel

Arlandaområdet ska utvecklas till en flygplatsstad som är en av norra Europas ledande med mötesplatser för såväl industri och akademi och därmed främjas Sigtuna och hela Sveriges tillväxtpotential skriver Jennie Claesson, VD på Airport City Stockholm i en debattartikel i Dagens samhälle.

Men för att bli en framgångsrik flygplatsstad krävs en satsning på tåget.
– Det måste nämligen bli mycket lättare och billigare för fler att ta sig till och från Arlanda med tåg från både norra och södra Sverige. I dag finns det ett företag med monopol på all tågtrafik till och från Arlanda, vilket gör det ohållbart ekonomiskt att öka tillgängligheten med tåg. Detta monopol måste därför upphöra. Först då kan vi bli en mötesplats för hela Sverige. Det är hög tid för staten att dra sitt strå till stacken så vi kan säkra en hållbar infrastruktur och trygga flygplatsstaden Arlandas framtid i en allt mer konkurrenskraftig omvärld som vi är så beroende av, uppger Claesson.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Per Taube och hans Gelba som utvecklar Scandinavian XPO avser bygga en tågstation vid mötesplatsen, Arlanda Syd. Utöver det skulle autonoma bussar trafikera mässområdets hotell.

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

ridskola2020_helsida

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

connys_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

speedy_vinter_helsida
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

defacto_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

centrum_helsida2020

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

2020_helsida

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider