moderater_pan_sommar
Mats Weibull (M) och Lars Björling (SfS)

Synpunkter välkomnas i hela kommunen

Under de senaste åren har kommunledningen satsat stort på flertalet åtgärder för ökad trivsel i Valsta, runt Valsta centrum, i Vattentornsparken och så vidare. Mycket är gjort och mer ska göras.

Stora investeringar är beslutade och ligger i startgroparna, framförallt på kultur- och aktivitetscentret (KAC). Det är därför tråkigt att läsa insändaren från Valsta Steninge Stadsdelsförening som undrar varför våra partier inte reagerar på frågor som rör Valsta.

Däremot kan vi hålla med om att de konkreta exempel som tas upp i insändaren behöver åtgärdas. Utformningen av övergångsstället vid Buregatan är ur trafiksäkerhetssynpunkt inte bra och många bilister kör alldeles för fort nerför backen. Säkerhetshöjande åtgärder krävs och vi ser till att vidarebefordra synpunkten till förvaltningen för att se vad kommunen kan göra.

Anledningen till att planteringen i mittsträngen på Valstavägen tagits bort känner vi inte till och följer upp så snart semesterperioden är över och ansvariga är på plats igen. Avslutningsvis vill vi understryka att vi och våra partier reagerar på synpunkter, åsikter och felanmälningar på samma sätt, oavsett vilket område i Sigtuna kommun det handlar om.

De konkreta exempel som nämns i insändaren, både i Sigtuna stad och i Valsta, har inte varit föremål för politisk hantering och därför vill vi passa på att påminna om att det allra bästa sättet att få sina synpunkter åtgärdade är att använda kommunens felanmälningsapp.

  • Mats Weibull (M), ordförande bygg- och miljönämnden
  • Lars Björling (SfS), ordförande kultur- och fritidsnämnden
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

pantamera_avc_helsida

Hemtjänsten inte fossilfri

Insändare Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

kso_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

helsida_sfs
connys_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

mp_helsida_april
defacto_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
sfs_out
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
pantamera_out
kso-duell_out