defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi

Swedavia ser allvarligt på uppgifterna om kriminella anställda

Swedavia ska träffa polisen efter avslöjandena om att det jobbar kriminella på Arlanda: - Vad som händer framöver är att vi ska sätta oss med polisen och titta på de specifika uppgifter som funnits och om vi måste ta det vidare. Vi ska också sätta oss med våra säkerhetsleverantörer Nokas och Securitas och gå igenom om vi behöver göra nåt ytterligare, säger Swedavias säkerhetschef Mats Paulsson till Kvällsposten.

Efter Kvällspostens avslöjande om att det jobbar personer med kopplingar till kriminella gäng samt radikala grupper på Arlanda har både polis, politiker och nu även Swedavia börjat vidta åtgärder. Till Kvällsposten säger Swedavias säkerhetschef att man ska ta ett möte med Polisen. Swedavias VD Jonas Abrahamsson poängterar för tidningen att säkerheten har högsta prioritet:
– Säkerheten har högsta prioritet för oss och det är klart att vi ser allvarligt på uppgifterna som framkommer. Sedan har vi en kontinuerlig och bra kontakt, både med de ansvariga myndigheterna som är aktuella i det här fallet och parterna som vi jobbar tillsammans med på flygplatsen, för att kontinuerligt hålla en hög säkerhet, uppger Jonas Abrahamsson.

Det arbetar 17 000 personer på Arlanda, med jämna mellanrum får Swedavia reda på tillsammans med sina partners om att det finns uppgifter kring enskilda individer som utreds. Man har ett arbete som försöker stävja det som inte går tätt till.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
ica_oktober
centrum_host_helsida
fme_oktober
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh