abs_pask
Foto: Jamshid Jamshidi

Swedavia ser allvarligt på uppgifterna om kriminella anställda

Swedavia ska träffa polisen efter avslöjandena om att det jobbar kriminella på Arlanda: - Vad som händer framöver är att vi ska sätta oss med polisen och titta på de specifika uppgifter som funnits och om vi måste ta det vidare. Vi ska också sätta oss med våra säkerhetsleverantörer Nokas och Securitas och gå igenom om vi behöver göra nåt ytterligare, säger Swedavias säkerhetschef Mats Paulsson till Kvällsposten.

centrum_artikel

Efter Kvällspostens avslöjande om att det jobbar personer med kopplingar till kriminella gäng samt radikala grupper på Arlanda har både polis, politiker och nu även Swedavia börjat vidta åtgärder. Till Kvällsposten säger Swedavias säkerhetschef att man ska ta ett möte med Polisen. Swedavias VD Jonas Abrahamsson poängterar för tidningen att säkerheten har högsta prioritet:
– Säkerheten har högsta prioritet för oss och det är klart att vi ser allvarligt på uppgifterna som framkommer. Sedan har vi en kontinuerlig och bra kontakt, både med de ansvariga myndigheterna som är aktuella i det här fallet och parterna som vi jobbar tillsammans med på flygplatsen, för att kontinuerligt hålla en hög säkerhet, uppger Jonas Abrahamsson.

Det arbetar 17 000 personer på Arlanda, med jämna mellanrum får Swedavia reda på tillsammans med sina partners om att det finns uppgifter kring enskilda individer som utreds. Man har ett arbete som försöker stävja det som inte går tätt till.

happy_homes_mars
2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

speedy_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
marina_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

marina_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider