defacto_pan2020
Sky CityFoto: Peter Phillips/Swedavia

Swedavia sänker hyror på Arlanda

Verksamheter som hyr på Arlanda får sänkta hyror av statliga flygplatsägaren Swedavia.

centrum_artikel

Swedavia kommer att sänka hyrorna med upp till 50-procent för aktörer som hyr av dem på Arlanda.
– Vi är måna om våra samarbetspartners och vi insåg tidigt att situationen skulle bli väldigt tuff för många hyresgäster. Därför valde vi redan i mars, innan stödpaketet, att ta bort minimihyran för våra restauranger och butiker. Tack vara regeringens stödpaket kan vi nu både fortsätta och utöka vårt stöd, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad & Kommersiell utveckling Swedavia.

Arlanda har tappat nästan allt sitt flöde och den kommersiella delen står helt still. Under morgonen gick krögaren Pontus Frithiof ut i SVT Morgonstudion och berättade att hans verksamheter på Arlanda tappat 98 procent av intäkterna. Under en begränsad tid kan aktörer inom handel, mat och dryck få hyresnedstäänhing med 100 procent.
– Hela branschen och även Swedavia är i en ytterst utmanande situation. Vi står i princip utan rörelseintäkter och tappar just nu cirka 500 miljoner kronor i intäkter varje månad, men är samtidigt också beroende av våra partners och hyresgästers fortlevnad.

speedy_helsida
happy_homes_mars
studeravidare_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

kcbygg_helsida
defacto_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

connys_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

valvet_helsida
stottasigtuna_helsida
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
valvet_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider