defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Svante Örnberg

Swedavia nu helt fossilfria

Swedavia som driver Arlanda flygplats är nu helt fossilfria när det gäller flygplatsverksamheten.

centrum_artikel
Swedavias flygplatsverksamhet, däribland Arlanda, är nu helt fossilfritt. Bland annat gäller det nollutsläpp av koldioxid från egna fordon och att man driver flygplatserna med förnybar el och värme/kyla, reservkraften går på förnybart bränsle och fordonsflottan på eldrift eller förnybara bränslen. Av Swedavias cirka 800 fordon finns 300 på Arlanda, nära hälften uppges vara eldriven, resterande med biogas och andra förnybara drivmedel.
Man uppmanar även flygbolag att tanka med bioflygbränsle och står för merkostnaden som uppstår. Bioflygbränsle köps in så att de motsvarar de egna tjänsteresorna för anställda inom koncernen.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
vardcentral_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

connys_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider