defacto_pan2020
Swedavias kontor i Office OneFoto: Pressbild: Wilhelm & Linus-baraBild.se

Swedavia lägger stort varsel

Swedavia lägger stort varsel för personal, 800 personer berörs och 1900 korttidspermitteras.

1900 av 2500 anställda hos Swedavia i hela landet kommer att korttidpermitteras, en stor del av dessa berör de anställda på Arlanda. Utöver det har man lagt ett varsel på 800 anställda. Förändringarna är som en direkt följd av minskat flygresande på grund av coronautbrottet:
– Vi är mitt i en samhällskris av sällan skådat slag och vår viktigaste prioritet är nu att begränsa smittspridningen och värna om liv och hälsa. Konsekvenserna för ett företag som möjliggör för människor att mötas är dock dramatiska, eftersom våra intäkter är i princip enbart rörliga och på ett eller annat sätt kopplade till passagerarvolymen. Även om vår finansiella ställning är god så krävs nu drastiska och omedelbara åtgärder, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson säger vidare att när situationen kring Covid-19 (coronaviruset) stabiliserats och efterfrågan återkommit så kommer man så snabbt som möjligt skala upp.
– Just nu är osäkerheterna om den framtida utvecklingen dock oerhört stora och det är omöjligt att ge några framåtriktade prognoser. Därför behöver vi också förbereda oss genom att skapa ett handlingsutrymme för den fortsatta utvecklingen.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

happy_homes_mars
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
marina_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
speedy_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

festspec_corona_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider