defacto_pan2020
Swedavias kontor i Office OneFoto: Pressbild: Wilhelm & Linus-baraBild.se

Swedavia lägger stort varsel

Swedavia lägger stort varsel för personal, 800 personer berörs och 1900 korttidspermitteras.

centrum_artikel

1900 av 2500 anställda hos Swedavia i hela landet kommer att korttidpermitteras, en stor del av dessa berör de anställda på Arlanda. Utöver det har man lagt ett varsel på 800 anställda. Förändringarna är som en direkt följd av minskat flygresande på grund av coronautbrottet:
– Vi är mitt i en samhällskris av sällan skådat slag och vår viktigaste prioritet är nu att begränsa smittspridningen och värna om liv och hälsa. Konsekvenserna för ett företag som möjliggör för människor att mötas är dock dramatiska, eftersom våra intäkter är i princip enbart rörliga och på ett eller annat sätt kopplade till passagerarvolymen. Även om vår finansiella ställning är god så krävs nu drastiska och omedelbara åtgärder, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson säger vidare att när situationen kring Covid-19 (coronaviruset) stabiliserats och efterfrågan återkommit så kommer man så snabbt som möjligt skala upp.
– Just nu är osäkerheterna om den framtida utvecklingen dock oerhört stora och det är omöjligt att ge några framåtriktade prognoser. Därför behöver vi också förbereda oss genom att skapa ett handlingsutrymme för den fortsatta utvecklingen.

defacto_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

studenten2020_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

kcbygg_helsida
speedy_helsida
sommarlov_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

speedy_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
nrh