centrum_panorama2020
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Swedavia: Därför behövs en fjärde bana

Tidigare i veckan gick Världsnaturfonden, WWF, ut och riktade kritik mot planer på en fjärde bana på Arlanda. Från Swedavias del poängterar man att inget är beslutat och att det bara är planeringsarbetet som startat.

WWF anser att Arlandas nuvarande banor kan användas även om Bromma läggs ner. Det finns dock planer för en fjärde bana och arbetet har startat med sikte på att eventuellt få till en bana till kring 2040, Bromma läggs även ner 2038 och har två miljoner resenärer per år idag.

För SVT Stockholm bemöter Swedavia kritiken som WWF riktat:
– Det är viktigt att komma ihåg att inga beslut ännu är fattade om en tredje parallellbana. Men med tanke på de långa ledtider för den här typen av investeringar så behöver vi börja planeringsarbetet redan nu skriver presschefen Robert Pletzin i ett uttalande till SVT.

Det handlar om en tredje parallellbana som ska byggas, anledningen till det är att trafiken är koncentrerad till morgonen och kvällen på Arlanda.
– Det är då de allra flesta vill resa och vi har redan idag tidvis utmaningar när det gäller kapaciteten under de tider trycket är som störst, uppger Pletzin för SVT.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
nrh
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys