skordedag_pan
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Swedavia: Därför behövs en fjärde bana

Tidigare i veckan gick Världsnaturfonden, WWF, ut och riktade kritik mot planer på en fjärde bana på Arlanda. Från Swedavias del poängterar man att inget är beslutat och att det bara är planeringsarbetet som startat.

WWF anser att Arlandas nuvarande banor kan användas även om Bromma läggs ner. Det finns dock planer för en fjärde bana och arbetet har startat med sikte på att eventuellt få till en bana till kring 2040, Bromma läggs även ner 2038 och har två miljoner resenärer per år idag.

För SVT Stockholm bemöter Swedavia kritiken som WWF riktat:
– Det är viktigt att komma ihåg att inga beslut ännu är fattade om en tredje parallellbana. Men med tanke på de långa ledtider för den här typen av investeringar så behöver vi börja planeringsarbetet redan nu skriver presschefen Robert Pletzin i ett uttalande till SVT.

Det handlar om en tredje parallellbana som ska byggas, anledningen till det är att trafiken är koncentrerad till morgonen och kvällen på Arlanda.
– Det är då de allra flesta vill resa och vi har redan idag tidvis utmaningar när det gäller kapaciteten under de tider trycket är som störst, uppger Pletzin för SVT.

mp_host_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

andersojag
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

helsida_var2021
skordedag_helsida
defacto_helsida
eldsjal-helsida
kyrkoval_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
centrum_helsida2020
kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
kyrkoval_outsider
heat_out
andersojag_outsider
swedol_outsider
nrh
skordedag_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
kyrka-outsider
ridskola_2020_outsider