moderater_pan_sommar
Hanna Stjärne, VD på SVTFoto: Janne Danielsson/SVT

SVT kommer till Märsta

SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

centrum_artikel

Sigtuna kommun får ytterligare ett media till kommunen när SVT Uppsala avser bevaka kommunen med en redaktion i Märsta. Den ska öppnas 2022 enligt ett pressmeddelande.
– Märsta/Sigtuna är ett spännande bevakningsområde i gränsområdet mellan Uppsala och Stockholm. Där finns både Arlandaregionens växande arbetsmarknad och miljonprogramområden, och det känns både viktigt och väldigt roligt att kunna förstärka vår rapportering därifrån, säger Magnus Nildén, redaktionschef SVT Nyheter Uppsala.

SVT satsar på fyra nya redaktioner under 2022, utöver Märsta även Västervik, Åmål och Dorotea. Syftet är att finnas i hela landet och visa inslag i SVT från alla lokala redaktioner. Under 2022 har SVT 48 lokala redaktioner.
– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv. Journalisterna i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea kommer att granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna och också lyfta fram lokala frågor som kan vara intressanta för alla i Sverige. Att alla kan få en inblick i både vad som förenar och skiljer livet i storstäder, mellanstora och små kommuner har ett värde för både samhället och för varenda person. Jag är så glad att vi även 2022 öppnar fyra nya redaktioner och att SVT:s historiskt stora satsning på lokal journalistik fortsätter, säger vd Hanna Stjärne.

julmarknad_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

oppethus_helsida
mp_host_helsida
jul2021

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

centrum_helsida2020
2020_helsida
flygskola_helsida
dack-helsida
koppar_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
julmarknad_outsider
jul_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
sigtuna_vatten_outsider
koppar_outsider
flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
connys
mp-outsider
dack-outsider
swedol_outsider