defacto_pan2020
Hanna Stjärne, VD på SVTFoto: Janne Danielsson/SVT

SVT kommer till Märsta

SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Sigtuna kommun får ytterligare ett media till kommunen när SVT Uppsala avser bevaka kommunen med en redaktion i Märsta. Den ska öppnas 2022 enligt ett pressmeddelande.
– Märsta/Sigtuna är ett spännande bevakningsområde i gränsområdet mellan Uppsala och Stockholm. Där finns både Arlandaregionens växande arbetsmarknad och miljonprogramområden, och det känns både viktigt och väldigt roligt att kunna förstärka vår rapportering därifrån, säger Magnus Nildén, redaktionschef SVT Nyheter Uppsala.

SVT satsar på fyra nya redaktioner under 2022, utöver Märsta även Västervik, Åmål och Dorotea. Syftet är att finnas i hela landet och visa inslag i SVT från alla lokala redaktioner. Under 2022 har SVT 48 lokala redaktioner.
– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv. Journalisterna i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea kommer att granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna och också lyfta fram lokala frågor som kan vara intressanta för alla i Sverige. Att alla kan få en inblick i både vad som förenar och skiljer livet i storstäder, mellanstora och små kommuner har ett värde för både samhället och för varenda person. Jag är så glad att vi även 2022 öppnar fyra nya redaktioner och att SVT:s historiskt stora satsning på lokal journalistik fortsätter, säger vd Hanna Stjärne.

helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

liber_helsida
retro_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
nationaldag_helsida
logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Nöjesnyheter Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
retro_outsider
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
outsider