centrum_tvaar
Foto: Press/SigtunaHem

Svårt med bostäder till alla nyanlända

Sigtuna kommun har inte klarat av att ge alla nyanlända boende enligt tidningen Hem & Hyra som sammanställt siffror från Migrationsverket.

centrum_tvaar

Tidningen Hem & Hyra har sammanställt siffror från Migrationsverket om hur kommunerna lyckats ordna boende åt de nyanlända som de anvisats. I år skulle Sigtuna kommun ha ordnat boende åt 73 nyanlända men lyckades bara med 30 boenden, alltså 41 procent. Enligt Hem & Hyra går det trögt att ordna boende i storstäderna och Sigtuna är inte enda kommun i länet som har problem.

Upplands-Väsby har ordnat boende åt 50 procent av sin kvot, Upplands-Bro i 37 procent, Sollentuna 45 procent, Vallentuna40 procent

happyhomes_2019
defacto_helsida
sangensemble

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

sigtunavatten_standard
arlandagolf
ridskola_2019_helsida
karby_varme1

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

banner_trerosor

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

connys

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
karby2
sh_oppet