arlandagk_panorama
Foto: Press/SigtunaHem

Svårt med bostäder till alla nyanlända

Sigtuna kommun har inte klarat av att ge alla nyanlända boende enligt tidningen Hem & Hyra som sammanställt siffror från Migrationsverket.

rosta_sigtuna2

Tidningen Hem & Hyra har sammanställt siffror från Migrationsverket om hur kommunerna lyckats ordna boende åt de nyanlända som de anvisats. I år skulle Sigtuna kommun ha ordnat boende åt 73 nyanlända men lyckades bara med 30 boenden, alltså 41 procent. Enligt Hem & Hyra går det trögt att ordna boende i storstäderna och Sigtuna är inte enda kommun i länet som har problem.

Upplands-Väsby har ordnat boende åt 50 procent av sin kvot, Upplands-Bro i 37 procent, Sollentuna 45 procent, Vallentuna40 procent

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

v_eu_helsida
varfest_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

mp_eu
nationaldag_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

moderaternamaj
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
eu_sap
nrh
fme_outsider
sh_bovard_out
mp_eu_outsider
colorama_april
bonava_maj_outsider
moderaterna_maj_outsider
connys
defacto_outsider
rosta_sigtuna
v_eu
ridskola2019_outsider
sh_oppet
oppning_outsider
sap_outsider_eu
nationaldag_out