liber_pan_sommar
Foto: Press/SigtunaHem

Svårt med bostäder till alla nyanlända

Sigtuna kommun har inte klarat av att ge alla nyanlända boende enligt tidningen Hem & Hyra som sammanställt siffror från Migrationsverket.

centrum_artikel

Tidningen Hem & Hyra har sammanställt siffror från Migrationsverket om hur kommunerna lyckats ordna boende åt de nyanlända som de anvisats. I år skulle Sigtuna kommun ha ordnat boende åt 73 nyanlända men lyckades bara med 30 boenden, alltså 41 procent. Enligt Hem & Hyra går det trögt att ordna boende i storstäderna och Sigtuna är inte enda kommun i länet som har problem.

Upplands-Väsby har ordnat boende åt 50 procent av sin kvot, Upplands-Bro i 37 procent, Sollentuna 45 procent, Vallentuna40 procent

speedy_vinter_helsida
brobygget_day
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

mp-helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

ungsatsning
helsida_var2021
connys_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

defacto_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_night
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

rentawreck_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
brobygget_day_out
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
brobygget_night_out
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ungsatsning-outsider
aftenbil_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider