centrum_tvaar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Svalde 113 kapslar narkotika

En man från Ghana döms till fängelse i 4 år och 6 månader för grov narkotikasmuggling via Arlanda.

centrum_tvaar

Mannen som är 35 år gammal anlände till Arlanda med ett plan i mitten av november. Vid ankomst ertappades han med narkotika i kapslar i kroppens håligheter, totalt 113 kapslar och 1,1 kilo. I rättegången berättade mannen att han svalde kapslarna och skulle få 3000 euro om han levererade dem till mottagaren i Sverige vid ankomst. Attunda tingsrätt tror inte på mannens berättelse om att han inte visste vad kapslarna innehöll. Efter avtjänat fängelsestraff ska han utvisas till Ghana.

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

icavalsta_semlor
happyhomes_2019
connys
banner_trerosor
defacto_helsida
karby_varme1

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

ridskola_2019_helsida
arlandagolf
sangensemble

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
karby2
sh_oppet