defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Svalde 113 kapslar narkotika

En man från Ghana döms till fängelse i 4 år och 6 månader för grov narkotikasmuggling via Arlanda.

Mannen som är 35 år gammal anlände till Arlanda med ett plan i mitten av november. Vid ankomst ertappades han med narkotika i kapslar i kroppens håligheter, totalt 113 kapslar och 1,1 kilo. I rättegången berättade mannen att han svalde kapslarna och skulle få 3000 euro om han levererade dem till mottagaren i Sverige vid ankomst. Attunda tingsrätt tror inte på mannens berättelse om att han inte visste vad kapslarna innehöll. Efter avtjänat fängelsestraff ska han utvisas till Ghana.

sigtunavatten_standard
sbrf_helsida
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
sommar

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

colorama_april2

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

fme_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

nrh
colorama_april
connys
sbrf_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
sportfiske_sommar