moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Svagt slut när Skånela tappade poäng

Spänningen var olidlig i Vikinbgahallen när Skånela och Lindesberg spelade 25-25, Skånelas svaga sista tjugo var nära att resultera i noll poäng.

Skånela ledde hela matchen, från avkast nästan tills det återstod 90 sekunder. Där satte Lindesberg 25-25 vilket blev slutresultatet. Skånela lyckades inte knyta ihop säcken trots att man ledde med hela sex poäng tidigt i andra. Sista 20 gör Skånela bara sex mål medan gästerna skickar in tio.
– Vi gör väl två mål sista kvarten eller mått, kastar bort bollar, får inte igång anfallsspelet, detta måste vi analysera, sa en irriterad Jimmy Karlsson, tränare, efter matchen.

Målvaktsbyte hjälpte inte
Karlsson var nöjd med lagets defensiv och målvaktsspel, man försökte bryta trenden med målvaktsbyte sista tio, men det var inte där skon klämde.
– Vi gör inga mål, mål släpper man alltid in, nu får vi jobba med anfallsspelet i veckan. Vi har några dagar på oss. Lucce stod och mackan in sista tio, det är inte där vi tappat.

Tappar poäng i toppen
En poäng är bättre än noll, men Skånela jagar vidare i toppen och då måste man ha alla poäng man kan ta, särskilt mot lagen på nedre halvan. Lindesberg slåss förvisso för sin existens, men det skiljer ändå 16 poäng mellan lagen.
– Defensivt är vi tillräckligt bra för att vinna, vi skakar inte av oss dem, vi ger dem lillfingret och de tar hela handen, det är flyt att vi inte torskar, vi har oss själva att skylla, avslutade Karlsson.

Målen
Nilsson 8, Ladan 5, Näslund 4, Östling 3, Wärnmark, Nielsen, Tapper, Lahdo, Åkerman

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

marinan_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
connys
nrh
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider