panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Svagt intresse för äldrefrågorna

Bara två partier kom på hearing om pensionärsrelaterade frågor med SPF Seniorerna Oden, varför är intresset är svagt?

S P F Seniorerna Oden i Märsta hade 2:a mars en sammankomst. Inbjudan hade gått ut till representanter ur varje politiskt parti här i Sigtuna kommun för att vi skulle kunna ställa frågor till dem rörande deras politik i allmänhet och pensionärsrelaterade frågor i synnerhet.

Vi vet att samtliga politiska partier pratar vitt och brett om bland annat ”tryggheten” osv. för pensionärerna och att de ”prioriterar” vad de ska göra för oss pensionärer när de väl har makten i sin hand. De brukar alltid få det att låta som guld och gröna skogar.

Men döm om vår förvåning när somliga av dessa politiska partier inte ens orkade svara på utskickad inbjudan. Och då heller i förlängningen inte vågade(?) att personligen ställa upp och visa sig på sammankomsten!

Av alla partier som bjudits in var det bara två som kom och svarade på alla våra frågor. Nämligen Josefin Brodd/M och Kerstin Eriksson/KD och de är värda en eloge för detta. Till de övriga, som inte vågade närvara, och även då i somliga fall inte ens orkade svara på inbjudan, vad tror ni att vi där och då tyckte och tänkte om era dåliga omdömen?

Tror ni att vi i framtiden kommer att tro på erat prat om ”prioriteringar” då det kommer till oss pensionärer? Nej! Vi har förstått att ni inte bryr er om oss pensionärer för fem öre och att allt detta tal om ”prioriteringar” bara är valpropaganda, precis som vanligt. Och i fortsättningen ser vi här tydligt att era ord inte går att lita på då ni i handling visar något helt annat.

  • Johnny Johansson – Medlem i SPF
marinan_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

ewas_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

connys_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

mp_helsida_april

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider