defacto_pan2020
märsta.nu:s nya mobila sida är mer lättnavigerad och användarvänlig

Succé för valsatsningen och nya mobilsajten

märsta.nu:s valsatsning visar en ökning med hela 28 procent användare: - Det är kul att jobba med valrörelse och det tror jag läsarna också upplever nu när vi har valrelaterad information varje dag, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Årets valsatsning med märsta.nu har redan gett tidningen ValExtra till alla hushåll i kommunen, en upplaga på drygt 20 000, vi har haft en KSO-duell mellan Marie Axelsson och Olov Holst som lockar över 4000 tittare via Facebook och en räckvidd på över 20 000 facebookanvändare bara under sändningsdagen.

Varje dag kan man läsa om politik och valrörelse på märsta.nu, nu går valet in i ett avgörande skede och bevakningen trappas upp:
– Vi har en valduell kvar mellan gruppledarna i samtliga folkvalda partier, på valdagen blir det lokal valvaka, uppger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

På sajten märsta.nu är ökningen av trafik jämfört med 2014 hela 31 procent mellan 1-24 augusti. 50 000 unika har räknats in och 215 000 besök.

Populäraste valrelaterade artiklar har varit attacken på Olov Holst, SD hävdar att P-böter finansierar invandring och S-utspelet om fördubblade badpriser.

I samband med valet har märsta.nu också lanserat en ny mobilsajt. Den mobila trafiken uppgår till nästan 70 procent, 20 procent kommer från en dator och 10 procent från en padda:
– Många läsare har utryckt önskemål om en bättre mobilsajt och vi hoppas att fler är nöjda nu, vi har varit medvetna om att märsta.nu varit i behov av en bättre mobilversion. Nu jobbar vi vidare med vad vi har, kommenterar Iskander.

connys_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
connys
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider