arlandagk_panorama
Det fanns både veterantraktorer och nyare modellerFoto: Daniel Iskander
Tjejerna i Haga Hembygdsföreningen stod för fikatFoto: Daniel Iskander
Pia och Kalle i hamburgergrillen med lokalt köttFoto: Daniel Iskander
Mysa med fårenFoto: Daniel Iskander
VeterantraktorFoto: Daniel Iskander
Svettigt i grillenFoto: Daniel Iskander
Fältet med knallar och motorerFoto: Daniel Iskander
Fikadags!Foto: Daniel Iskander

Succé för Bygdens dagar

Bygdens dagar i Österby Gård lockade uppemot 2000 besökare i helgen: - Det blir bättre och bättre för varje år, säger Annika Östervall, ordförande.

centrum_tvaar

I helgen var det Bygdens dagar på Österby gård som arrangeras mellan Österby gård och Haga Hembygdsförening. Det lokala företagandet på landsbygden fick chans att visa upp sina produkter tillsammans med föreningen och Österby gård. Det fanns allt från lokalt producerad mat till lokalt bakverk, lokal handel och både djur och maskiner att klämma och känna på. Ett populärt inslag för de yngre var att både gosa med fåren och sitta i traktorerna.

Mysigt och stort
Bygdens dagar är ett inslag som började för fem år sedan, Haga Hembygdsförening är initiativtagare och slog ihop idéen med Österby gård. Föreningen har även en egen mustmaskin och det såldes lokalt must, vinäger och även honung samt sadlar.
– Folk tycker att det är mysigt här, vi ska hålla det informellt och stort. Kunna erbjuda familjer en riktig gård med traktorer och sånt. Ska vara familjärt, sa Annika Östervall, ordförande i Haga hembygdsföreningen.

ridskola_2019_helsida
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

banner_trerosor
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

icavalsta_semlor
sigtunavatten_standard

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

arlandagolf
happyhomes_2019
defacto_helsida
connys
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sangensemble

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider