arlandagk_panorama
Det fanns både veterantraktorer och nyare modellerFoto: Daniel Iskander
Tjejerna i Haga Hembygdsföreningen stod för fikatFoto: Daniel Iskander
Pia och Kalle i hamburgergrillen med lokalt köttFoto: Daniel Iskander
Mysa med fårenFoto: Daniel Iskander
VeterantraktorFoto: Daniel Iskander
Svettigt i grillenFoto: Daniel Iskander
Fältet med knallar och motorerFoto: Daniel Iskander
Fikadags!Foto: Daniel Iskander

Succé för Bygdens dagar

Bygdens dagar i Österby Gård lockade uppemot 2000 besökare i helgen: - Det blir bättre och bättre för varje år, säger Annika Östervall, ordförande.

banner_juni_artikel

I helgen var det Bygdens dagar på Österby gård som arrangeras mellan Österby gård och Haga Hembygdsförening. Det lokala företagandet på landsbygden fick chans att visa upp sina produkter tillsammans med föreningen och Österby gård. Det fanns allt från lokalt producerad mat till lokalt bakverk, lokal handel och både djur och maskiner att klämma och känna på. Ett populärt inslag för de yngre var att både gosa med fåren och sitta i traktorerna.

Mysigt och stort
Bygdens dagar är ett inslag som började för fem år sedan, Haga Hembygdsförening är initiativtagare och slog ihop idéen med Österby gård. Föreningen har även en egen mustmaskin och det såldes lokalt must, vinäger och även honung samt sadlar.
– Folk tycker att det är mysigt här, vi ska hålla det informellt och stort. Kunna erbjuda familjer en riktig gård med traktorer och sånt. Ska vara familjärt, sa Annika Östervall, ordförande i Haga hembygdsföreningen.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
oppning_helsida

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

defacto_helsida
fme_helsida
sbrf_helsida
banner_juni_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
fme_outsider
colorama_april
sbrf_outsider
oppning_outsider
connys
nrh
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sh_bovard_out
midsommar_valsta_outsider