defacto_pan
Det fanns både veterantraktorer och nyare modellerFoto: Daniel Iskander
Tjejerna i Haga Hembygdsföreningen stod för fikatFoto: Daniel Iskander
Pia och Kalle i hamburgergrillen med lokalt köttFoto: Daniel Iskander
Mysa med fårenFoto: Daniel Iskander
VeterantraktorFoto: Daniel Iskander
Svettigt i grillenFoto: Daniel Iskander
Fältet med knallar och motorerFoto: Daniel Iskander
Fikadags!Foto: Daniel Iskander

Succé för Bygdens dagar

Bygdens dagar i Österby Gård lockade uppemot 2000 besökare i helgen: - Det blir bättre och bättre för varje år, säger Annika Östervall, ordförande.

I helgen var det Bygdens dagar på Österby gård som arrangeras mellan Österby gård och Haga Hembygdsförening. Det lokala företagandet på landsbygden fick chans att visa upp sina produkter tillsammans med föreningen och Österby gård. Det fanns allt från lokalt producerad mat till lokalt bakverk, lokal handel och både djur och maskiner att klämma och känna på. Ett populärt inslag för de yngre var att både gosa med fåren och sitta i traktorerna.

Mysigt och stort
Bygdens dagar är ett inslag som började för fem år sedan, Haga Hembygdsförening är initiativtagare och slog ihop idéen med Österby gård. Föreningen har även en egen mustmaskin och det såldes lokalt must, vinäger och även honung samt sadlar.
– Folk tycker att det är mysigt här, vi ska hålla det informellt och stort. Kunna erbjuda familjer en riktig gård med traktorer och sånt. Ska vara familjärt, sa Annika Östervall, ordförande i Haga hembygdsföreningen.

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

frisyr_december
outsider
korpen_jan-feb

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

connys
banner_trerosor
funkis_2
nrh