moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Succé för blipp med betalkort

SL har räknat in en halvmiljon blipp med betalkort som infördes för knappt två månader sedan.

I februari införde SL att man kan blippa sin resa kreditkortet i syfte att förenkla resandet och stärka kollektivtrafikens intäkter. Nu kan man konstatera att det blippats en halv miljon gånger.
– När alla kort blev SL-kort skrevs historia. Nu skriver resenärerna ytterligare historia när en halv miljon blipp passeras. Steg för steg, blipp efter blipp, blir resandet enklare och smartare för fler, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

I mitten av mars har 12 000 betalkort blippats som ett SL-kort varje dag. Tamsons säger att man ska fortsätta resan mot en enklare och smartare vardag där nya biljetter ska kunna blippas och fler digitala biljetter ska finnas i SL-appen.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
liber_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

centrum_sommar2022_helsida
nationaldag_helsida
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
logistik_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
retro_outsider