januari
Pierre Cengiz-Edstrand får stöd av sittande styrelse i (MP) SigtunaFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

Styrelsen i (MP) backar upp Edstrand

Miljöpartiet i Sigtunas styrelse backar upp förre medlemmen Pierre Cengiz-Edstrand och kritiserar partistyrelsens uteslutning.

centrum_artikel

Förra veckan meddelade Pierre Cengiz-Edstrand att han hoppar av som medlem i (MP) men att han kvarstår som kf-ledamot och vice ordförande i Kommunstyrelsen. Dagarna därpå kom besked från partistyrelsen i (MP) om att Cengiz-Edstrand har uteslutits. Man riktade även kritik för Cengiz-Edstrands sätt att hantera lokalföreningen i Sigtuna.

I ett pressmeddelande från den styrelse som nu sitter i Sigtuna för (MP) får Cengiz-Edstrand stöd:
– Pierre Cengiz Edstrand har alltid agerat på uppdrag av styrelsen och har alltid haft vårt fulla förtroende.

Styrelsen är samtidigt kritiskt mot att partistyrelsen ägnar sig åt att utesluta och fördöma en ”omtyckt person” som redan valt att lämna partiet på grund av ”personlig kränkning ” och ”odemokratisk behandling”.
– Pierre har nu dessutom en överenskommelse med den styrande majoriteten i Sigtuna, ett faktum som partistyrelsen väljer att helt bortse ifrån, utan håller fast vid en partisk utredning som styrelsen gjort i egen regi. Partistyrelsen bygger bl. a. sitt beslut på ogrundade påståenden och osanningar delvis baserade på uttalanden från några lokala ”utbrytare” i Sigtuna.

Fotnot: (MP) i Stockholmsregionen som ligger bakom uteslutningsärendet har förra veckan sagt att man inte kommer ge fler kommentarer i fallet. märsta.nu har sökt Henrik Naglitch, medlem i (MP) Sigtuna och som varit drivande i frågan om en uteslutning av Cengiz-Edstrand, sedan förra veckan men utan resultat.

speedy_vinter_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
prima_helsida
centrum_helsida2020
januari_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
prima_outsider
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out