halloween_centrum
Pierre Cengiz-Edstrand får stöd av sittande styrelse i (MP) SigtunaFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

Styrelsen i (MP) backar upp Edstrand

Miljöpartiet i Sigtunas styrelse backar upp förre medlemmen Pierre Cengiz-Edstrand och kritiserar partistyrelsens uteslutning.

centrum_artikel

Förra veckan meddelade Pierre Cengiz-Edstrand att han hoppar av som medlem i (MP) men att han kvarstår som kf-ledamot och vice ordförande i Kommunstyrelsen. Dagarna därpå kom besked från partistyrelsen i (MP) om att Cengiz-Edstrand har uteslutits. Man riktade även kritik för Cengiz-Edstrands sätt att hantera lokalföreningen i Sigtuna.

I ett pressmeddelande från den styrelse som nu sitter i Sigtuna för (MP) får Cengiz-Edstrand stöd:
– Pierre Cengiz Edstrand har alltid agerat på uppdrag av styrelsen och har alltid haft vårt fulla förtroende.

Styrelsen är samtidigt kritiskt mot att partistyrelsen ägnar sig åt att utesluta och fördöma en ”omtyckt person” som redan valt att lämna partiet på grund av ”personlig kränkning ” och ”odemokratisk behandling”.
– Pierre har nu dessutom en överenskommelse med den styrande majoriteten i Sigtuna, ett faktum som partistyrelsen väljer att helt bortse ifrån, utan håller fast vid en partisk utredning som styrelsen gjort i egen regi. Partistyrelsen bygger bl. a. sitt beslut på ogrundade påståenden och osanningar delvis baserade på uttalanden från några lokala ”utbrytare” i Sigtuna.

Fotnot: (MP) i Stockholmsregionen som ligger bakom uteslutningsärendet har förra veckan sagt att man inte kommer ge fler kommentarer i fallet. märsta.nu har sökt Henrik Naglitch, medlem i (MP) Sigtuna och som varit drivande i frågan om en uteslutning av Cengiz-Edstrand, sedan förra veckan men utan resultat.

happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

mp_host_helsida
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
connys_helsida
bostad_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
nrh