panorama_centrum
Miriam Fridstrand och Lailan Mohamed tar studenten om några veckorFoto: Sigtuna kommun/Fredrik Carlman

Studenten blir coronasäkrat

I likhet med förra året blir studenten på Arlandagymnasiet coronasäkrat.

För att minska smittspridning av covid-19 kommer Arlandagymnasiet att sprida ut klassernas utspring över dagen och bara tillåta ett begränsat antal som möter upp på skolgården.

300 gymnasister ska ta studenten 4:e juni, i likhet med 2020 blir det inte som 2019 och åren dessförinnan med ”kaos” och utsprång.
– Studenten är en viktig milstolpe och så klart måste eleverna få fira sin dag. Men det är fortfarande ett allvarligt läge och därför håller vi oss till samma nedtonade inramning som förra året. Vi hoppas verkligen att glädjen är densamma och att dagen ändå blir högtidlig och stämningsfull, säger Erik Ryding, verksamhetschef för Arlandagymnasiet.

Två av eleverna som går ut om några veckor är Miriam Fridstrand och Lailan Mohamed som går på Naturvetarprogrammet. De har haft ett kämpigt gymnasieliv där nästan halva tiden skett på distans.
– Jag är jättetaggad, det är en jättestor dag för oss som man har sett fram emot i tre år! Men alla förstår att vi måste ta smittan på allvar, och det är för allas bästa att göra så här. Det kommer kännas lite glest på skolgården, men man har i alla fall någon där som man känner, säger Lailan Mohamed.

Miriam Fridstrand tycker att det är tråkigt att man inte kan bjuda alla som man vill men att avslutet ändå blir ok. Man har också fått komma med egna tankar och idéer för att göra det så bra som möjligt och ett minne för livet. Bland annat är det max två anhöriga per elev som får möta upp, de får komma dit tio minuter innan utspringande, därefter åker de direkt hem efter studenten. Man rekommenderar att de som ej vaccinerats och de som tillhör en riskgrupp att inte medverka alls. Flak eller bussar tillåts inte efter riktlinjer från Polisen, Länsstyrelsen och Transportstyrelsen.

liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider